Social

Copii bolnavi de gripa in judetul Bacau. Focarul de infectie, la Spitalul Judetean

Direcția de Sănătate Publică Bacau informează că s-a confirmat un focar de gripă tip A 1 la secția de Recuperare Pediatrică din cadrul Spitalului Judetean, cu 7 cazuri deja, 4 la grupa de vârstă 0-1 an și 3 la vârsta de 1 an. Debutul bolii a fost brusc, cu febră mare, de 39-40, rinoree și tuse, dar evoluția pacienților a fost favorabilă, formele fiind medii.

„Măsurile impuse au fost izolarea în cadrul secției, supravegherea pe o perioadă de 10 zile de la confirmarea ultimului caz, recoltarea de exudate care au confirmat prezența virusului gripal, profilaxie antivirală pentru contacți, la personalul medical și la 12 copii contacți, vaccinarea personalului nevaccinat până în prezent”, a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al DSP Bacău. Triajul epidemiologic se face mai riguros, iar personalul a fost instruit din nou să poate echipamentul de protecție complet și corect. La nivel national, numarul deceselor din cauza gripei a ajuns marti, 29 ianuarie, la 48.

Related posts

Darmanesti/ Primarul C-tin Toma ii indeamna pe darmanesteni sa tina gunoiul in casa

monitorul

Avariile la reteaua de apa din Onesti, din ce in ce mai putine

monitorul

Restrictii in spitalele din judetul Bacau din cauza gripei. 25 de decese la nivel national. In judet a crescut numarul infectiilor respiratorii

monitorul