Home > Actualitate > Avocatul Poporului la Onesti

Avocatul Poporului la Onesti

Reprezentantii Institutiei Avocatului Poporului vor acorda audiente in data de 22 ianuarie cetatenilor cu domiciliul in municipiul Onesti si in localitatile invecinate, se arata intr-un comunicat al Biroului Teritorial Bacau al Institutiei Avocatului Poporului.

Audientele se vor desfasura intre orele 10.00-14.00 iar inscrierile se fac la telefon 0234-572.472. Se recomanda ca la acordarea audientelor sa se prezinte o petitie scrisa care sa descrie problema supusa spre analiza precum si copii ale documentelor relevante.

Conform comunicatului, „pot fi adresate Institutiei Avocatului Poporului cererile care au ca obiect sesizarea incalcarii drepturilor si libertatilor cetatenesti prin acte sau fapte ale autoritatii administratiei publice si regiilor autonome”. Nu intra in competenta Avocatului Poporului actele autoritatii judecatoresti (dosare aflate pe rolulul instantelor de judecata).

Cererile adresate Avocatului Poporului trebuie sa se faca in scris si „sa indice numele si domiciliul persoanei lezate in drepturile si libertatile cetatenesti iar petitionarul trebuie sa dovedeasca intarzierea sau refuzul administratiei publice de a solutiona legal cererea”. (C.B.)