Home > Economie > Onesti/ Reabilitarea podului de peste Trotuş, întârziată cu o jumătate de an

Onesti/ Reabilitarea podului de peste Trotuş, întârziată cu o jumătate de an

(Foto: facebook Raileanu Cornel) După şapte luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor pentru reabilitarea podului de peste Trotuş, se fac probele pentru circulaţia pe un singur sens. Vineri, 28 iunie, un oneştean, Răileanu Cornel, a postat pe facebook imagini cu cozile ce s-au format de o parte şi cealaltă a podului aflat în reabilitare.

Conform anuntului initial, din 28 noiembrie 2018, lucrarile de proiectare si executie ar fi trebuit sa se finalizeze in 12 luni, adica in decembrie 2019.

Anul trecut, pe 3 decembrie, urmau sa inceapa „serviciile de proiectare si verificare tehnica” pentru aceasta lucrare, conform Ordinului semnat de primarul municipiului Onesti, Nicolae Gnatiuc. Pe pagina sa de Facebook, primarul anunta anul trecut ca „Ieri, 28 noiembrie, am semnat ordinul de începere a lucrărilor aferente investiţiei „Proiectare, Verificare tehnică, Asistență tehnică și Execuție lucrări la Obiectivul Reabilitare pod pe DN 11, km 129+831 peste râul Trotuș, Județul Bacău”. Odată cu emiterea acestui document, operatorul economic SC CONFER GROUP SRL Oneşti cu subcontractanţii şi terţii susţinători declaraţi, va avea la dispoziţie 12 luni pentru îndeplinirea obligaţiilor contractuale. Astfel, începând cu data de 3 decembrie 2018, constructorul trebuie să respecte următorul grafic:
pentru servicii de proiectare – 2 luni; pentru execuţia lucrărilor – 10 luni.
În situaţia sistării lucrărilor din motive neimputabile părţilor contractante, durata poate fi modificată în mod corespunzător. “

Numai ca Ordinul de incepere a lucrarilor s-a dat abia pe 10 mai. Conform aceastui document semnat de primarul Onestiului, constructorul are “la dispozitie 10 luni pentru a executa activitatile prevazute in contract”. Astfel ca finalizarea lucrarilor se amana pana in martie anul viitor, cu patru luni intarziere fata de prevederile initiale.

Pe 16 mai, se anunta deschiderea oficiala a lucrarilor de constructie.

Ieri, 16.05.2019, au fost deschise oficial lucrările de construcție la obiectivul investițional „Proiectare, Verificare tehnică, Asistență tehnică și Execuție lucrări la Obiectivul Reabilitare pod pe DN 11, km 129+831 peste râul Trotuș, Județul Bacău” , arata comunicatul Primariei Onesti. De la semnarea Ordinului de incepere a lucrarilor de proiectare si executie trecuse mai bine de jumatate de an.

Trei saptamani mai tarziu, pe 6 iunie, a fost publicat anuntul conform caruia, incepand cu 17 iunie, se instituie “restrictionarea circulatiei auto, alternativ pe o singura banda, cu preselectarea traficului in functie de directia de deplasare, pana la finalizarea lucrarilor de reabilitare a podului”.