Home > National > Gigi Becali a pierdut, în instanţă, palmaresul Stelei, inclusiv Cupa Campionilor

Gigi Becali a pierdut, în instanţă, palmaresul Stelei, inclusiv Cupa Campionilor

CSA Steaua a câștigat azi, 5 iulie,  la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua, de la înființare, 1947, până în 2003.

Decizia instanței din Capitală de a acorda palmaresul Stelei echipei Ministerului Apărării nu este definitivă și poate fi atacată la recurs la Curtea de Apel, instanța care va impune o decizie definitivă. Miza disputei este dacă CSA Steaua, echipa ministerului, sau FCSB, clubul lui Gigi Becali, deține palmaresul echipei de fotbal Steaua. În acest palmares se află și cea mai importantă realizare a fotbalului din România, câștigarea Cupei Campionilor în 1986.

CSA Steaua se află înscrisă acum în liga a patra, în seria municipală a Capitalei. Clubul nu a reușit promovarea, așa că încă un an echipa antrenată de Marius Lăcătuș va fi în această divizie inferioară.

Procesul a început pe 25 septembrie 2018, la la Tribunalul București, secția 5 civilă. Decizia Tribunalului, care este instanța de fond – prima instanță, stabilșete că Gigi Becali deține doar palmaresul din ultimii 16 ani. În schimb, palmarestil de dinainte de 2003 a rămas la Ministerul de Interne. Altfel spus, Gigi Becali nu deține Liga Campionilor din 1986 sau titlurile interne ale Stelei.

Palmaresul Stelei care merge la clubul Armatei

21 de titluri de campioană în Liga 1
20 de Cupe ale României
4 Supercupe
1 Cupa Campionilor Europeni
1 Supercupa Europei

Palmaresul clubului de fotbal al lui Gigi Becali

5 titluri de campioană
2 Cupe ale României
2 Supercupe
2 Cupe ale Ligii

REACȚII

Juristul Armatei se bucură că ține strălucitorul palmares în praf

Florin Talpan a confirmat decizia instanței pentru GSP.RO, el aflându-se în aceste momente la Tribunal unde are și alte procese pe rol. „Am câștigat tot. Am depus foarte multă muncă pentru acest dosar. Era și cazul să câștig. Eram sigur”.

„A fost un proces greu, chiar dacă mulți nu cred acest lucru. A fost un proces foarte greu, pentru care a trebuit să mă lupt din toate puterile. Acesta este motivul pentru care mă bucur foarte tare că l-am câștigat. Și vreau să le mulțumesc acelor oameni care au fost lângă mine, puțini, dar care au fost lângă mine și care m-au susținut.

Am câștigat acest proces pentru Steaua și pentru suporterii steliști. Decizia e una normală, corectă. Steaua București e cel mai mare brand sportiv din România și nu e normal ca acest brand să fie folosit după bunul plac de persoane care nu au nicio legătură cu Steaua. Există o singură Steaua București, iar ea locuiește în Ghencea. Prin procesul de astăzi, am terminat, cred eu, războiul acesta greu dus pentru identitatea și existența Stelei București. De aici, lucrurile vor fi mult mai ușoare.

Așteptam acum să câștigăm și procesul pentru prejudiciu, cu FC FCSB, și așteptăm ca FRF să facă tot ce trebuie să facă pentru a repara greșelile făcute împotriva Stelei București”, a spus Talpan pentru GSP.RO.

Pe rolul instanțelor se mai află două cazuri. Cel legat de marcă, la Curtea de Apel, după ce FCSB a pierdut la Tribunal, iar un altul, cel legat de prejudiciul de 37 de milioane de euro cerut de CSA va fi reluat pe 5 decembrie la Tribunal.

Becali e supărat că nu se mai poate lăuda cu Cupa Campionilor

Și Gigi Becali, patronul FCSB, a reacționat după ce Tribunalul București a decis azi că CSA Steaua deține palmaresul echipei de fotbal din 1947 până în 2003.

„Nu mă afectează! Asta e România. Mă minunez și eu. Aici e vorba de continuitate. Dacă un copil face clasa I și după aceea face clasa a II-a și tot așa până în clasa a 12-a, înseamnă că el a făcut toate clasele. Nu altcineva.

Pe de o parte râd, pe altă parte plâng pentru că așa ceva se întâmplă în România, în țara mea! Voi ataca decizia la Curtea de Apel pentru că vreau să văd până unde se poate merge! Dacă și la Curtea de Apel se menține decizia, înseamnă că toți suntem nebuni și proști. Înseamnă că totul globul este idiot și doar judecătorul este deștept”, a declarat Gigi Becali pentru GSP.RO.

„Doar pierdem 2 puncte la coeficientul UEFA! Le aveam pentru că aveam Cupa Campionilor în palmares. Dar nu mă deranjează. Asta e România! Pierde o echipă românească la coeficient. Cei de la CSA nici nu au ce să facă cu palmaresul. Dacă vor să promoveze și fac societate pe acțiuni și se asociază cu un privat, o să contest decizia.

Nu poate acea societate să preia palmaresul Stelei. Dacă eu nu am putut, acea societate de ce să poată? Dar nu mă mai enervez. Asta e țara noastră și trebuie s-o iubim”, a adăugat patronul FCSB.