Home > Uncategorized > Oneşti/Traficanţi de droguri, săltaţi de procurorii DIICOT

Oneşti/Traficanţi de droguri, săltaţi de procurorii DIICOT

În zilele de 03 și 04 iulie 2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău au desfășurat activități pentru destructurarea unei rețele de trafic de droguri care s-a concretizat cu prinderea în flagrant, la data de 04.07.2019, pe raza municipiului Onești, a două persoane care efectuau o tranzacție cu droguri de mare risc.

Cu această ocazie, asupra inculpatului G.R.G. a fost găsită cantitatea de 100 grame cocaină și un număr de 982 comprimate ecstasy (MDMA) cu diferite logo-uri, iar asupra unei alte persoane, suma de 8200 euro necesară efectuării tranzacției.

În perioada precizată, pentru destructurarea rețelei de trafic de droguri ce acționa pe raza judeţelor Bacău și Brașov au fost efectuate un număr de 8 percheziții la locuințele suspecților și au fost puse în executare un număr de 7 mandate de aducere cu această ocazie fiind depistate și diferite cantități de droguri de risc, respectiv cannabis.

In cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, față de un număr de 8 persoane de pe raza județelor Bacău, Arad si Brașov care comercializau cocaina cu prețul de 100 Euro gramul iar comprimatul ecstasy cu sume cuprinse între 50-80 lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul  B.C.C.O. Brașov, I.P.J. Bacău – Serviciul de Acțiuni Speciale, I.P.J. Bacău – Serviciul Criminalistic, Poliția Municipiului Onești, I.P.J. Brașov – Serviciul de Acțiuni Speciale, I.J.J. Bacău și Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (Sursa text si foto: DIICOT)