Home > Economie > 150 de ani vor „aduna” soferii ca timpi de asteptare la podul de peste Trotus pana se repara

150 de ani vor „aduna” soferii ca timpi de asteptare la podul de peste Trotus pana se repara

Repararea drumului judetean Onesti-Gura Vaii-Racaciuni trebuie sa se realizeze in regim de urgenta pentru ca acest drum sa fie folosit ca varianta ocoliotoare pana la finalizarea lucrarilor de reparatie la podul de peste Trotus, sustin consilierii PNL Onesti. Acestia i-au cerut primarului Onestiului, Nicolae Gnatiuc, sa faca demersuri la Consiliul Judetean pentru finantarea lucrarilor de reparatie la acest drum. Elena Pascu Apavaloaie, consilier PNL Onesti, a prezentat argumentele pentru realizarea acestor lucrari in sedinta Consiliului Local Onesti de miercuri, 31 iulie.

Astfel, s-a prezentat o „analiza comparativa” privind lungimea traseelor alternative intre Onesti si Bacau. Conform acesteia, cel mai scurt traseu ar fi Onesti-Gura Vaii-Racaiuni-Bacau, de 61 km, fata de Onesti-Adjud-Bacau (98 km), Onesti-Moinesti-Bacau (94 km) si Onesti-Tuta-Tg Ocna-Barsanesti-Bacau (75 km). Dintre acestea, cel mai circulat este traseul Onesti-Tuta-Tg Ocna-Barsanesti-Bacau. Numai ca acesta are si inconveniente: trecerea peste Trotus se face pe o punte ingusta, limitare de tonaj la puntea peste Trotus (3,5 tone), nu pot circula simultan mai multe autovehicule, accidente frecvente din cauza drumului ingustat iar capacitatea portanta a drumului este redusa fiind vorba de un drum agricol asfaltat.

Pentru a fi practicabil, DJ 119 Onesti-Gura Vaii-Racaciuni-Bacau necesita reparatii pe o portiune de 5 km la Radoaia si 18 km pe traseul Onesti-Gura Vaii-Dumbrava.

Consilierii liberali onesteni au calculat ca pe perioada desfasurarii lucrarilor de reparatii la podul de peste Trotus, de minim 10 luni, cei care vor circula pe aici vor „aduna” timpi de asteptare la cozile de la pod de aproape 150 de ani. Conform Hartii de trafic din Romania, din 2015, podul de peste Trotus de la intrarea in Onesti este tranzitat zilnic de 3.500-8.000 de autovehicule.