Home > Social > Oneşti/Mihaela Bădic, fost consilier local, mazilită de Alde, este blocată şi în afaceri. Urmează dezvăluiri despre afacerile cu „pompe funebre” din Oneşti!

Oneşti/Mihaela Bădic, fost consilier local, mazilită de Alde, este blocată şi în afaceri. Urmează dezvăluiri despre afacerile cu „pompe funebre” din Oneşti!

După ce a rămas fără funcţia de consilier local al municipiului Oneşti, Mihaela Bădic este blocată şi în afaceri. Consiliul Local Oneşti a respins, în urmă cu două luni, proiectul de Hotărâre privind avizarea funcţionării firmei la care Mihaela Bădic, fost consilier local în Oneşti dar şi fost primar liberal al comunei Helegiu, este acţionar. Teoretic, niciunul dintre consilierii oneşteni nu a fost împotriva fostei lor colege pentru ca toţi s-au abţinut la proiectul privind avizarea firmei  respective. Numai că votul acestora a fost echivalentul unui vot împotrivă.

Firma Mihaelei Bădic îndeplineşte toate condiţiile pentru a funcţiona. Acest lucru este recunoscut de autorităţile competente în domeniu precum şi de către consilierii locali oneşteni. Numai că majoritatea acestora nu i-au permis să funcţioneze din cu totul alte motive, recunoscute de o parte dintre ei pe „culoarele” Primăriei Oneşti.

Mihaela Bădic a fost candidat la funcţia de primar al municipiului Oneşti din partea Alde. Ea a obţinut un scor consistent, care a permis partidului aliat PSD să primească funcţia de viceprimar. Numai că social democraţii oneşteni nu au fost de acord cu nominalizarea Mihaelei Bădic în această funcţie. La trei ani de la alegerile locale, Mihaela Bădic a rămas şi fără funcţia de consilier local pe motiv că nu a sprijinit demersurile administraţiei publice locale PSD. Mihaela Bădic, fost primar al comunei Helegiu din partea PNL, s-a remarcat în cei trei ani de mandat în Consiliul Local Oneşti ca un oponent al politicilor administraţiei locale condusă de primarul Nicolae Gnatiuc.

Mihaela Bădic susţine ca blocarea activităţii firmei sale este un  abuz. În spatele acestui abuz s-ar afla interesele unei firme concurente şi care are susţinerea unor personaje importante din Oneşti, plătite de această societate. Interesele financiare ale acestei firme ajung până la funcţionari publici din administraţia publică locală.

În şedinţa Consiliului Local Oneşti din data de 31 iulie, s-a supus la vot, încă odată, aprobarea funcţionării firmei Mihaelei Bădic. Propunerea a fost respinsă. Numai că demersurile Mihaelei Bădic nu se vor încheia aici, spune aceasta, ceea ce va duce, cel mai probabil, la declanşarea unui scandal legat de interesele din zona firmelor de pompe funebre din Oneşti.