Home > Politica > Scandal pe funcţii în Primăria Oneşti. Foştii directori, maziliţi de primarul Gnatiuc, dau în judecată instituţia oneşteană

Scandal pe funcţii în Primăria Oneşti. Foştii directori, maziliţi de primarul Gnatiuc, dau în judecată instituţia oneşteană

Laura Romedea, fost director in Primăria Oneşti, Doina Ghiba, fost şef al serviciului financiar din Primărie şi Rodica Ţăranu, fost director la Asistenţa Socială, au dat în judecată administraţia locala oneşteană după ce posturile acestora au fost desfiinţate. Cele trei, alături de consilierii PNL Oneşti, consideră că modul în care s-a pus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local proiectul de Hotărâre referitor la desfiinţarea posturilor a fost abuziv. Executivul oneştean a dorit, la două luni după izbucnirea scandalului, să respingă plângerile foştilor şefi din Primărie, dar majoritatea consilierlor locali s-a opus.

Sedinţa în care s-au desfiinţat posturile respective a avut loc la mijlocul lunii mai. Elena Paşcu, consilier PNL, şi Alexandru Cristea, consilier PSRo, au acuzat modul abuziv în care s-a dorit modificarea organigramei Primăriei la acea şedinţă, fără respectarea procedurilor legale. Concret, aceştia reproşează faptul că proiectul respectiv a fost adus la cunoştinţa consilierilor cu doar câteva ore înainte de şedinţă şi fără a avea toate avizele. La rândul său, secretarul Primăriei Oneşti, Daniel Spânu, susţine că această hotărâre este legală dar recunoaşte că nici el nu a ştiut nimic despre modificarea organigramei, hârtiile ajungând în faţa lui cu doar câteva ore înainte de şedinţă. „Nu am participat la întocmirea acelui proiect, de care am aflat doar cu câteva ore înainte de şedinţă”, spune Daniel Spânu.

Plângerile foştilor directori din Primărie îsi vor urma cursul, după votul majorităţii consilierilor locali (PNL şi PSRo) din şedinţa de la sfârşitul lunii iulie.