Home > Uncategorized > Slanic Moldova/ Controale ale Politiei Economice in statiunea bacauana

Slanic Moldova/ Controale ale Politiei Economice in statiunea bacauana

În perioada 27-28 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au acționat pe raza Staţiunii Slănic Moldova, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul turismului.

Cu ocazia efectuării de controale și verificări de specialitate la 10 operatori economici, au fost constatate și aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 24.000 de lei, dintre care 3 conform Legii 12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite şi 3 conform O.U.G 28/1999 – privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării suma de 839 de lei.

De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 6 parfumuri susceptibile a fi contrafăcute din cauza calităţii vizibil scăzute în comparaţie cu un produs similar cu originalul, precum şi al costului scăzut comparativ cu un produs original, de la un tânăr de 20 de ani, din Oneşti, care le-ar fi oferit spre vânzare cu suma de 150 de lei fiecare.

Tânărul este cercetat penal de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similară.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri. (Sursa: IPJ Bacau)