Economie

Primăria Oneşti propune vânzarea terenurilor de sub spaţiile comerciale din oraş

Încercări de a se vinde terenurile de sub spaţiile comerciale din Oneşti au mai fost de-a lungul timpului dar fără succes. Acum, primarul Nicolae Gnatiuc lansează propunerea de înstrăinare a acestor terenuri. El susţine că „ este vorba despre o mână de ajutor întinsă oamenilor de afaceri şi întreprinzătorilor prin reglementarea concesionării , închirierii sau vânzării terenurilor aflate în proprietatea publică sau privată a UAT Oneşti.”

Pe de altă parte, fostul primar Emil Lemnaru, actual consilier local PSD, afirma, atunci când s-a mai dorit vânzarea acestor terenuri, că o astfel de acţiune ar afecta bugetul local al municipiului Oneşti. El se referea la faptul că în urma vânzarii s-ar strange o sumă de bani, dar pe termen scurt, în timp ce încasările pe termen lung la bugetul local ar scădea.

Propunerea lui Nicolae Gnatiuc face parte din “Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind regimul juridic al drepturilor de proprietate publică și de proprietate privată ale unităţii administrativ-teritoriale” care este în consultare publică.

Related posts

Onesti/ Reabilitarea podului de peste Trotuş, întârziată cu o jumătate de an

monitorul

Oltchim, cumpărat de Ştefan Vuza prin Chimcomplex, retras de la bursă

monitorul

Prabusirea monedei nationale este de neoprit. Euro a ajuns la 4,7569 lei

monitorul