Home > Social > Amenzi de la Poliţia locală pentru oneştenii care nu curăţă trotuarele şi spaţiile verzi din faţa blocului

Amenzi de la Poliţia locală pentru oneştenii care nu curăţă trotuarele şi spaţiile verzi din faţa blocului

Primăria Oneşti a transmis, prin Poliţia locală, un avertisment firmelor din Oneşti prin care se menţionează amenzile pe care le pot primi dacă nu întreţin curăţenia în faţa imobilelor. Avertismentul se adresează, în egală măsură, şi oneştenilor, amenzile pentru aceştia fiind mai mici decât cele de care sunt pasibile firmele.

Conform documentului emis de Primăria Oneşti  pe 28 ianuarie, Poliţia locală „va desfăşura o acţiune de verificare şi control cu privire la obligaţia menţinerii curăţeniei atât de către cetăţeni cât şi de către fiecare agent economic la locul de desfăşurare al activităţii economice”.

Primăria Oneşti atrage „atenţia că poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Poliţie Locală vor aplica sancţiuni contravenţionale”. Acestea sunt de 100-1.000 lei pentru persoane fizice şi 500-2.500 lei pentru firme în cazul „neefectuării sau efectuării necorespunzătoare a operaţiilor de menţinere a curăţeniei, înlăturare a zăpezii, gheţii sau poleiului, a trotuarelor şi rigolelor inclusiv a grătarelor gurilor pluviale din dreptul locuinţei sau a sediilor”.

Amenzi ceva mai mari, 500-1.500 lei pentru persoane fizice şi 1.000-2.500 lei pentru firme, se vor aplica în cazul „neasigurării curăţeniei trotuarului şi a întreţinerii spaţiului verde din jurul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea”.