Home > Actualitate > Oneşti/ Pe motiv de „sincretism”, Biblioteca , Muzeul şi Cinema Capitol se transformă în Direcţia Cultură şi Tineret

Oneşti/ Pe motiv de „sincretism”, Biblioteca , Muzeul şi Cinema Capitol se transformă în Direcţia Cultură şi Tineret

Pentru că, „în mod sincretic, acoperă atât cererea de cultură tangibilă cât şi cultura netangibilă”, Biblioteca „Radu Rosetti”, Muzeul de Istorie şi Cinema Capitol din Oneşti au fost reorganizate şi redenumite Direcţia Cultură şi Tineret din cadrul Primăriei.

Conform documentelor instituţiei, „Activitatea Bibliotecii Municipale Radu Rosetti Oneşti, este o activitate complexă, cu volum de atribuţii specifice ridicat, cu responsabilitate în raport de cererea comunităţii în a cărei slujbă se află. Fiind o activitatea care, în mod sincretic, acoperă atât cererea de cultură scrisă, tangibilă, cât şi cultura netangibilă-arta sub toate formele ei, respectiv: muzică, teatru, pictură, ateliere de creaţie pentru tineret şi copii, manifestări artistice şi culturale”. Motiv pentru care s-a decis transformarea instituţiei, alături de Muzeu şi Cinema, în Direcţia Cultură şi Tineret.

SINCRETÍSM, sincretisme, s.n. 1. Îmbinare de elemente eterogene aparținând unor arte diferite (literatură, muzică, dans etc.), caracteristică folclorului și mai ales fazelor primitive de dezvoltare a culturii, când diferitele arte nu erau încă diferențiate. 2. (Fil.) Amestec de doctrine filozofice și religii diferite și contradictorii care au fost reunite în mod forțat (ignorânduse deosebirile dintre ele). Din fr. syncrétisme.

Sursa : DEX ’98