Home > Actualitate > EXCLUSIV/ Studiu sociologic: Oneştenii sunt interesaţi de Spital, infrastructură, nivelul de trai şi siguranţă

EXCLUSIV/ Studiu sociologic: Oneştenii sunt interesaţi de Spital, infrastructură, nivelul de trai şi siguranţă

Majoritatea oneştenilor sunt preocupaţi de condiţiile din Spitalul municipal, conform unui studiu sociologic realizat la începutul lunii februarie. La întrebarea „Care credeţi că este principala problemă a municipiului Oneşti?” majoritatea celor chestionaţi au spus că sunt nemulţumiţi de serviciile oferite de Spitalul Municipal. Ei s-au referit inclusiv la atitudinea personalului din spitalul oneştean. Pe următoarele locuri, conform acestui studiu, sunt problemele legate de infrastructura municipiului, nivelul de trai şi siguranţa cetăţeanului.

Cea mai mare nemulţimire a oneştenilor ar fi legată de serviciile acordate de Spitalul Municipal deşi acesta a beneficiat de o serie de modernizări în ultima perioadă. Cu toate acestea, oneştenii par a fi nemulţumiţi de calitatea serviciilor oferite de instituţie, inclusiv în ceea ce priveşte relaţia personalului medical şi auxiliar cu pacienţii şi rudele acestora. Gradul de nemulţumire este de 68 %, faţă de 20% care sunt mulţumiţi, restul neavând o opinie pe acest subiect. În ceea ce priveşte infrastructura municipiului Oneşti (străzi, trotuare, parcări etc.), peste 75% consideră că aceasta nu corespunde aşteptărilor, faţă de 15 % care sunt mulţumiţi. Diferenţa o reprezintă cei care nu răspund sau nu au o părere. Pe următoarele locuri în ceea ce priveşte problemele care îi preocupă pe oneşteni sunt nivelul de trai (65%) şi gradul de siguranţă al cetăţeanului, 61%.

De asemenea, studiul a relevat că oneştenii sunt preocupaţi de furnizarea apei, 38%, locurile de muncă, 35%, pensia, 28%.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 780 de repondenţi cu o marjă de eroare de +/-3.5%. Sursa foto> zdbc.ro