Home > Alegeri locale 2020 > Nini Pascalini, candidatul PMP la Primăria Moineşti:”Susţin şi voi susţine orice demers, orice activitate moineşteană”

Nini Pascalini, candidatul PMP la Primăria Moineşti:”Susţin şi voi susţine orice demers, orice activitate moineşteană”

Nini Alexandru Pascalini este moineştean, căsătorit şi tatăl a trei copii. Administrator de firmă, el are şi experienţă în administraţia locală după şapte ani în Consiliul Local Moineşti. Acum s-a alăturat echipei PMP, alături de care este convins că va reuşi să realizeze lucruri deosebite pentru Moineşti.

Nini Alexandru Pascalini s-a implicat mereu activ în viaţa moineștenilor. După ce  timp de 7 ani a fost consilier local, a renunţat la funcţie pentru a se alătura unui nou proiect politic. “Consider că politica are nevoie de o restartare și că tinerii trebuie să își facă auzite doleanțele”, explică Nini Alexandru Pascalini decizia sa.

“Voi susține orice persoană care îmi va cere sprijinul. Voi colabora cu instituțiile și voi căuta să îmi pun amprenta acolo unde voi fi. Indiferent că e vorba de educație, finanțe, cultură, administrație, sport etc. Îmi pare rău că pe unii îi deranjează acest lucru și sper să înțelegeți că a venit și rândul nostru, al tinerilor, să avem ceva de spus și să fim ascultați”, declară Nini Alexandru Pascalini.

Una din priorităţile sale este sprijinirea mediului de afaceri local. “Aș face orice ca să susținem orice tip de activitate curentă și să îi maximizăm eficiența. Întreprinzătorii legali trebuiesc susținuți ! Și așa majoritatea sunt plecați din țară.”, spune Nini Alexandru Pascalini. Pentru tânărul politician, acestea nu sunt doar vorbe pentru că are deja proiecte de susţinere a afacerilor locale. “Am avut un proiect înscris în competiția „Țara lui Andrei” și care face referire la promovarea producătorilor locali și susținerea lor cu ajutorul unei cooperative. Proiect complex care a ajuns pe locul 30 din aproape o mie ! Asta demonstrează că, încă de prin 2013, mă gândesc la producatorii locali”, afirmă el.

Dar pentru Nini Alexandru Pascalini marea pasiune rămâne sprijinirea actului de cultură. Recunoaşterea meritelor sale în acest domeniu a venit recent, din Republica Moldova. În luna ianuarie, Nini Alexandru Pascalini a fost invitat de conducerea localităţii Cantemir din R. Moldova, la sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale, prilej cu care i-a fost înmânată o diplomă pentru activitatea sa din ultimii cinci ani. “Această recunoaştere  marchează cinci ani de activități culturale, de spectacole, concursuri și colaborări. Cinci ani grei, foarte grei, pentru că, din păcate, am avut parte şi de impedimente. Dar vă pot spune atât: nu fac cultură, nu sunt om de cultură, dar o susțin și mereu voi aprecia și voi susține orice demers care are legătură cu colaborările fraților noștri de peste Prut, cât și orice activitate moineșteană.”, declara Nini Alexandru Pascalini după premierea în cadrul Galei Laureaţilor în Cultură.