Home > Actualitate > Bebeluşul din Comăneşti nu este infectat, testele fiind negative. 163 de persoane izolate la domiciliu în judeţul Bacău

Bebeluşul din Comăneşti nu este infectat, testele fiind negative. 163 de persoane izolate la domiciliu în judeţul Bacău

Bebelusul de 9 luni din Comanesti nu este infectat, conform testelor. Acestea au iesit negative iar copilul a ramas internat la Spitalul Judetean Bacau fiind diagnosticat cu o infectie respitratorie acuta. Suspiciunea ca bebelulsul ar fi infectat cu noul coronavirus a aparut dupa intoarcerea acestuia, impreuna cu parintii, din Italia, regiunea Veneto.

La nivelul judetului Bacau sunt 163 de persoane izolate la domiciuliu, conform directorului DSP Bacau, Alin Năstasă. Dintre acestia, 103 sunt veniti din Italia, din zonele cu probleme, iar ceilalti au intrat in contact cu cei sositi in Italia.

„Bebelusul, cu varsta pana intr-un an de zile, avea o patologie virala preexistenta. Weekendul trecut au fost plecati, cateva zile, in Italia, in regiunea Veneto, o regiune afectata de carantina, s-au intors pe 25 februarie, pe Aeroportul Bacau, au fost preluati, monitorizati, de catre medicii de la DSP Bacau, au fost izolati la domiciliu, asa cum prevede procedura. Astfel, pentru a fi siguri, s-a luat hotararea ca bebelusul sa fie adus la spital si s-a i se faca si analize pentru COVID 19. Simptome – tuse, curgea nasul, putina febra, sunt semne de raceala, dar, avand in vedere incadrarea pe definitia de caz, s-a luat hotararea pentru a fi siguri ca nu vorbim si de altceva„, a declarat Alin Năstasă pentru Tele M.