Home > Actualitate > Primăria Oneşti continuă să organizeze festivaluri şi evenimente în perioada următoare

Primăria Oneşti continuă să organizeze festivaluri şi evenimente în perioada următoare

La iniţiativa primarului Nicolae Gnatiuc, consilierii oneşteni au aprobat finanţarea cu aproape 72.000 de lei a unui festival folk şi a unui eveniment dedicat lui Ştefan cel Mare. Acestea ar urma să se desfăşoare în această lună şi la începutul lunii aprilie.

Primăria Oneşti îşi menţine intenţia de a organiza la începutul lunii aprilie un festival de folk. Iniţiativa organizării acesui festival îi aparţine primarului Nicolae Gnatiuc şi a fost votată în Consiliul Local luna trecută. La şedinţa Consiliului Local de luni, 9 martie, s-a votat, tot la iniţiativa lui Gnatiuc, finanţarea acestui festival cu suma de 45.220 lei. Festivalul ar urma să se desfăşoare la Cinema Capitol în perioada 9-10 aprilie. Miercuri, 11 martie, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că se aşteaptă ca „vârful” epidemiei de coronavirus în România să fie în perioada Paştelui. De asemena, tot miercuri s-a hotărât interzicerea evenimentelor în spaţii închise, inclusiv săli de cinema, cu mai mult de 100 de persoane.

Un alt eveniment ce este finantat de Primăria Oneşti la propunerea primarului va avea loc pe 26 martie, dedicat „Sfântului Voievod Ştefan cel Mare-Ocrotitorul Spiritual al Municipiului Oneşti”. Acest eveniment ar urma să se desfăşoare sub forma unei şedinţe festive în cadrul căreia se vor acorda „100 de medalii şi 1500 de rozete din panglică tricoloră cu imaginea celor doi Ocrotitori ai Municipiului Oneşti”. Pentru acest eveniment s-au alocat 26.000 de lei din bugetul local.