Home > Actualitate > Primarul Oneştiului s-a întors pe 7 martie din Italia iar a doua zi a dat flori pe străzile oraşului

Primarul Oneştiului s-a întors pe 7 martie din Italia iar a doua zi a dat flori pe străzile oraşului

Nicolae Gnatiuc, primarul Oneştiului, a fost plecat în Italia, împreună cu soţia, în perioada 4-7 martie. El s-a întors în Oneşti sâmbătă seara iar a doua zi, 8 martie, a împărţit sute de flori oneştencelor, chiar şi copiilor, pe străzile din municipiu. Întrebat, miercuri, de redactorul Monitorul de Trotuş dacă este adevărat că a fost plecat în Italia, primarul Gnatiuc nu a vrut să recunoască . Luni, 9 martie, Gnatiuc a participat la şedinţa Consiliului Local Oneşti iar seara a fost în mijlocul pensionarelor din Oneşti, cărora le-a sponzorizat o petrecere la unul din restaurantele din oras. După ce informaţia conform căreia a fost în Italia s-a răspândit în Oneşti, Nicolae Gnatiuc a recunoscut vineri dimineaţa, la o şedinţă ţinută la sediul Primăriei, că, într-adevăr, a fost în Italia, dar într-o zonă, Catania, departe de focarul infectării cu noul coronavirus. Din acest motiv, probabil, el a considerat că nu este nevoie să se autoizoleze la domiciliu.

Nicolae Gnatiuc şi-a serbat ziua de naştere marţi, 3 martie. Cu această ocazie el i-a invitat pe apropiaţii din Primărie la un pahar de şampanie. Tot atunci, Gnatiuc a spus că va pleca pentru câteva zile în vacanţă în Italia. Ceea ce s-a şi întâmplat a doua zi, 4 martie. Vacanţa primarului Gnatiuc a fost scurtă, sâmbătă seara el reîntorcându-se în Oneşti. Considerând, conform propriilor spuse, că nu vine dintr-o zonă periculoasă, Gnatiuc nu s-a autoizolat la domiciliu pentru două săptămâni. Dimpotrivă, a avut o activitate intensă, întâlnindu-se cu sute de oneşteni pe 8 martie, apoi, luni, cu membrii Consiliului Local Oneşti iar apoi cu pensionarele din cadrul Sindicatului pensionarilor la o masă oferită de el. Miercuri a afirmat pentru Monitorul de Trotuş că nu a fost în concediu în Italia. După doar câteva zile, vineri, 13 martie, el recunoaşte în sfârşit că săptămâna trecută a fost în Italia susţinând totuşi că nu reprezintă niciun pericol.