Home > Social > Un nou cimitir pentru Oneşti. Primăria a donat 26,5 ha Protoieriei Oneşti la Andreşeşti, Caşin pentru construirea unui cimitir

Un nou cimitir pentru Oneşti. Primăria a donat 26,5 ha Protoieriei Oneşti la Andreşeşti, Caşin pentru construirea unui cimitir

Primăria Oneşti a donat 26,5 ha de teren Protoieriei pentru înfiinţarea unui nou cimitir la marginea oraşului, la Andreşeşti, Caşin. Decizia a fost luată la şedinţa Consiliului Local Oneşti de luni, 9 martie, la propunerea primarului Nicolae Gnatiuc. Terenul a fost cumpărat de Primărie pe vremea fostului edil Emil Lemnaru cu 56.000 de dolari în perioada 2003/2004 de la câteva familii din zonă. Acum, aceste terenuri valorează cel puţin jumătate de milion de euro.

Terenurile au fost cumpărate la dispoziţia fostului primar Emil Lemnaru de la familiile Ştirbei Ion şi Elena, Mocanu Lilian, Ardeleanu Anica, Circov Neculai şi Circov Vasile. Atunci, la data încheierii afacerii, terenurile au fost cumpărate cu 2,1 dolari/mp. Conform documentelor de la acea vreme, valoarea totală a tranzacţiei a fost de aproximativ 56.000 de dolari US. Toate terenurile cumpărate de Primăria Oneşti fac parte din intravilanul/exatravilanul Primăriei Caşin.

Conform documentaţiei prezentate de primarul Nicolae Gnatiuc în faţa consilierilor locali, toate cele 26,5 ha de teren vor fi cedate Protoieriei Oneşti pentru înfiinţarea unui nou cimitir. Cererea a fost făcută de către Protoierie în urmă cu un an şi acum a găsit înţelegere din partea administraţiei publice locale. Conform Hotărârii de Consiliu propusă de Nicolae Gnatiuc, noul cimitir urmează să se inaugureze în doi ani. „Protoieria Oneşti are obligaţia obţinerii Autorizaţiei de construire necesară înfiinţării cimitirului şi începerii executării lucrărilor de construire în termen de 1 an de la data aprobării iar durata de execuţie să fie de ce mult 2 ani de la începutul lucrărilor”, se specifică în documentaţia ce stă la baza donaţiei terenurilor.