Home > Actualitate > Cerem demisia primarului municipiului Oneşti, Nicolae Gnatiuc!

Cerem demisia primarului municipiului Oneşti, Nicolae Gnatiuc!

Cerem demisia lui Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Oneşti,  pentru incompetenţă şi rea credinţă dovedite în această perioadă de grea încercare.

Nicolae Gnatiuc a minţit atunci când a fost întrebat despre vacanţa petrecută în Italia în perioada 5-7 martie. La întoarcerea din concediu, deşi venea dintr-o zonă puternic afectată de Covid-19, Nicolae Gnatiuc a minţit, spunând că nu a fost plecat din ţară.

La întoarcerea din Italia, Nicolae Gnatiuc a organizat un grup împreună cu care a oferit flori, pe stradă şi în instituţii publice, doamnelor şi domnişoarelor din Oneşti deşi ştia că este abia sosit dintr-o zonă cu risc pentru sănătatea publică. După care a participat la o serie de manifestări publice şi private ale unor organizaţii sau ale administraţiei locale.

A permis desfăşurarea Oborului săptămânal de la Oneşti în data de 14 martie, unde au participat sute de persoane din localitate şi împrejurimi deşi aceste activităţi erau sistate de autorităţile locale din judeţ.

A permis desfăşurarea unui cortegiu mortuar pe 15 martie deşi astfel de manifestări sunt interzise prin hotărâre a Consiliului Local Oneşti. Această manifestare a inclus zeci (sute) de persoane care s-au deplasat pe străzile municipiului Oneşti, încălcând toate deciziile şi recomandările autorităţilor centrale şi punând, astfel, în pericol sănătatea publică.

A solicitat şi obţinut alocarea de fonduri din bugetul local pentru achiziţionarea de materiale sanitare de strictă necesitate în această perioadă pentru a fi trimise în afara ţării deşi avea informaţii, ca autoritate locală, despre lipsa acestor materiale sanitare şi criza fără precedent prin care trecem.

Nicolae Gnatiuc a dovedit, în această perioadă, că este incapabil să conducă administraţia publică locală şi să asigure securitatea sănătăţii publice. A plecat de la conducerea municipalităţii atunci când era mai multă nevoie de autoritate, a minţit în ceea ce priveşte deplasarea sa în Italia, epicentru european al infectării cu noul coronavirus, Covid-19, a permis defăşurarea de activităţi care au adunat sute de persoane în pofida reglementărilor autorităţilor centrale şi a pericolului reprezentat de aceste manifestări, a cerut fonduri din buget pentru a trimite materiale sanitare de strictă necesitate în afara ţării.

Urmează o perioadă extrem de grea, când este nevoie de oameni competenţi şi responsabili care să reprezinte autoritatea locală. Nicolae Gnatiuc a dovedit că nu este în măsură să asigure securitatea sănătăţii publice în municipiul Oneşti.

Pentru aceste motive, cerem demisia primarului municipiului Oneşti, Nicolae Gnatiuc!

Monitorul de Trotuş