Home > Actualitate > Primarul Oneştiului a cerut Consiliului Local bani pentru spectacole

Primarul Oneştiului a cerut Consiliului Local bani pentru spectacole

Primarul Nicolae Gnatiuc a vrut să obţină 76.660 lei de la Consiliul Local pentru a organiza spectacole în perioada următoare, până la alegerile locale din septembrie. Cererea i-a fost respinsă prin votul consilierilor PNL şi PSRo. Alexandru Cristea, consilier PSRo şi fost primar interimar al Oneştiului, este cel care a cerut respingerea proiectului de Hotărâre al lui Nicolae Gnatiuc printr-un amendament.

Nicolae Gnatiuc a convocat luni, 22 iunie, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Oneşti, scopul principal fiind acela de a obţine aprobarea consilierilor pentru suma de 76.660 lei, bani ce ar fi urmat să fie cheltuiţi cu spectacole în perioada iunie-septembrie, adică până la alegerile locale. Pentru spectacolul „Oneşti Folk Fest”, programat în perioada 11-12 iulie, Gnatiuc a cerut 60.000 de lei iar pentru „Recitalul Verii”, 16.660 lei. Acest din urmă „eveniment” ar fi trebuit să cuprindă spectacole săptămânale, până în pragul alegerilor locale.

Nicolae Gnatiuc a mai cerut bani pentru spectacole chiar la izbucnirea pandemiei, în luna martie. El a obţinut atunci 45.220 lei pentru spectacolul de folk şi 26.000 de lei pentru un eveniment dedicat lui Ştefan cel Mare. Acestea ar fi trebuit să se desfăşoare în luna aprilie. Între timp, Gnatiuc a renunţat la „şedinţa festivă” dedicată lui Ştefan cel Mare dar a cerut mai mulţi bani pentru spectacolul de folk.