Home > Actualitate > Vila în care stă primarul Oneştiului costă cam 130.000 de euro. El zice că a cumpărat-o cu banii din salariu

Vila în care stă primarul Oneştiului costă cam 130.000 de euro. El zice că a cumpărat-o cu banii din salariu

Nicolae Gnatiuc, primarul Oneştiului, a recunoscut că vila de pe strada Aleea Zoo, în care locuieşte, îi aparţine deşi aceasta nu figurează în declaratia sa de avere. Gnatiuc susţine că vila a fost cumpărată din banii pe care i-a strâns în cei 19 ani de când munceşte. La aceşti bani s-au adăugat şi salariile soţiei precum şi veniturile mamei sale. Mai mult, el lasă de înţeles că a avut apartamente pe care le-ar fi vândut. Numai că vorbele primarului Gnatiuc nu se potrivesc cu documentele oficiale semnate chiar de mâna lui, şi anume declaraţiile de avere din ultimii opt ani, perioadă în care a fost viceprimar şi primar.

Valoarea de piaţă a vilei în care stă Nicolae Gnatiuc este de cel puţin 120-130.000 de euro la care se adaugă şi terenul. Fără să recunoscă suma pe care a plătit-o, Gnatiuc spune că a strâns aceşti bani din salariu. Conform declaraţiilor de avere, Nicolae Gnatiuc a avut în ultimii opt ani venituri totale de 415.000 lei, bani câştigaţi din salarii şi partaj. La aceştia se adaugă 150.000 reprezentând veniturile soţiei. Adunate, cele două sume dau un total de 565.000 sau 118.000 de euro. Adică mai puţin decât valorează vila în care stă.

Gnatiuc se laudă că a fost un om cumpătat, care nu a băut, nu a fumat, nu a mers la petreceri astfel că a putut să strângă toti aceşti bani. Numai că în ultimii opt ani, conform declaraţiilor de avere, Gnatiuc şi soţia lui nu au avut nicioadată conturi totale în bănci care să depăşească 5.000 de euro.

Mai mult, Nicolae Gnatiuc  lasă de înţeles că a avut bani pentru casă şi din vânzarea unor apartamente. Iarăşi este contrazis de propriile declaraţii de avere. Conform acestora, el, împreună cu actuala soţie, a cumpărat in 2015 un apartament de 48,9 mp pe Aleea Trandafirilor, locuinţă care figurează şi în ultima declaraţie de avere a sa. De altfel, dacă e să ne luăm după declaraţiile de avere, Gnatiuc este unul din cei mai săraci primari, având doar acest apartament modest, un motociclu şi un autoturism Mercedes Benz an de fabricatie 1984. In 2012, cand a ajuns viceprimar, Gnatiuc nu avea absolut nimic trecut în declaraţia de avere, nici casă, nici maşină, nici conturi. Abia dupa ce a ajuns viceprimar şi-a cumpărat un Suzuki  din 2007. Următoarea sa achiziţie a fost un motociclu, cu care se mai plimbă uneori prin oraş. Autoturismul l-a vândut la puţin timp şi a rămas doar cu motociclul până în urmă cu doi ani când şi-a cumpărat un Mercedes Benz din 1984.

De altfel, atât vila în care stă acum cât şi cea în care a locuit până anul trecut au fost trecute pe numele mamei sale. Ciudată opţiunea lui Gnatiuc de a ascunde atâţia ani că are vilă de peste 100.000 de euro dacă tot el recunoaşte acum că a cumpărat-o cu bani strânşi de-a lungul ultimilor ani, cât a fost inginer la DPP şi apoi viceprimar şi primar al Oneştiului.