Home > Actualitate > Dezastrul de pe drumul Oneşti-Gura Văii

Dezastrul de pe drumul Oneşti-Gura Văii

Exasperat de refuzul Primăriei Oneşti şi al Consiliului Judeţean Bacău de a repara drumul ce leagă Oneştiul de Gura Văii (DJ 119), Valerică Mihalcea, primarul comunei Gura Văii, a scris pe pagina sa de Facebook: NU SE MAI POATE!!! STRIGĂTOR LA CER!!! BENEA , BRAŞOVEANU, GNATIUC, SĂ NU MURIŢI PÂNĂ NU VĂ AJUNG BLESTEMELE CETĂŢENILOR DIN GURA VĂII!”.

Dragoş Benea (foto sus), actual europarlamentar şi lider al PSD Bacău, a condus destinele judeţului până la ultimele alegeri când i-a predat ştafeta în fruntea Consiliului Judeţean lui Sorin Braşoveanu

iar Nicolae Gnatiuc este primarul municipiului Oneşti, coleg de partid cu cei doi.

Parte din acest drum aparţine municipalităţii oneştene dar primarul Nicolae Gnatiuc a afirmat că, pentru el, repararea acestuia nu se află printre “priorităţile” din 2020.

Viaţa oamenilor în pericol, pompierii şi salvarea abia ajung

Găuri cât roata carului, maşini care ating cu baia resturile de asfalt, roţi sărite prin găuri. Viaţa cetăţenilor pusă în pericol, pompierii şi salvarea fac câte o oră până ajung la Dumbrava. O mie de navetişti care zilnic îşi blesteamă zilele. Autobuze care se strică zilnic prin aceste găuri. Nici maşinile de la depozite nu mai vin în sat din cauza drumului. De ce nu poţi găsi dreptatea ca cetăţean şi totodată primar, reprezentant al cetăţenilor comunei???”, se întreabă primarul Valerică Mihalcea.

El a încercat să oblige autorităţile oneştene şi băcăuane să repare acest drum inclusiv prin instanţă dar fără succes. “Juristul Consiliului Local Oneşti a scris în întâmpinare că au făcut 1001 mp de asfalt la pasarela Carom şi 517 mp de plombări găuri între cartierul TCR şi fabrica de bere Albrau.
În 30 de ani şi cu LINGURA plombau găurile dintre pasarelă, sauna, TCR, Albrau, CET 2, pod Prize Apă.”,
reproşează  Valerică Mihalcea

Primarul din Gura Văii îl acuză pe primarul din Oneşti, Nicolae Gnatiuc, de “minciună şi iresponsabilitate”

“Toti cetăţenii din Gura Văii cu teren de la Trotuş la calea ferată Adjud-Ciceu plătesc impozit la Onesti. Merită Gnatiuc să încaseze aceşti bani??? Un primar mincinos şi iresponsabil. A promis în repetate rânduri că ne face drumul până la canal”, spune Valerică Mihalcea care, de mai multe ori, a venit în faţa consilierilor locali oneşteni solicitând repararea acestui drum. La ultima intervenţie a sa din Consiliul Local Oneşti, primarul Nicolae Gnatiuc i-a promis că lucrurile se vor rezolva  dar de atunci a trecut peste un an fără sa se intâmple nimic.

Nici solicitările către Consiliul Judetean nu au avut mai mult succes. “Juristul Consiliului Judetean a scris că lucrările efectuate în 2015-2016 au fost făcute bine. E DRUM DE UNIC Ă FOLOSINŢĂ??? Dacă lucrarea a fost executată bine, de ce mergem prin găuri ca după bombardament???
Cei din conducerea judeţului ar face (cu maşina personalaă), naveta zilnic pe un asemenea drum??? Când se va asfalta?? “,
spune  Valerică Mihalcea.

Mitinguri la Primăria Oneşti şi Consiliul Judeţean Bacău

“SĂ NU MURIŢI, BENEA, BRAŞOVEANU, GNATIUC, până nu veţi cere iertare cetăţenilor din Gura Văii. Când se va termina cu pandemia……CEL PUŢIN 1000 DE CETĂŢENI AI COMUNEI GURA VĂII VĂ VOR STRIGA LA FEREASTRA CONSILIULUI JUDETEAN , <VREM DRUM JUDEŢEAN 119″> !!!
EU VOI FI ÎN FRUNTEA LOR CU PANCARTA DIN POSTARE. De mâine, voi bate din poartă în poartă pentru strângerea de semnături de la cetăţeni, pentru miting organizat , <ÎN CONDIŢIILE STABILITE DE LEGE>, la PRIMĂRIA ONEŞTI ŞI CONSILIUL  JUDEŢEAN BACĂU”,
 îşi încheie postarea pe pagina sa de Facebook primarul comunei Gura Văii, Valerică Mihalcea.