Home > Actualitate > Alexandru Cristea îl acuză pe primarul Gnatiuc că îi împovărează pe oneşteni cu noi taxe

Alexandru Cristea îl acuză pe primarul Gnatiuc că îi împovărează pe oneşteni cu noi taxe

La propunerea lui Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Oneşti, s-a stabilit ca taxa de concesionare pentru terenurile cu destinaţie rezidenţială din municipiu să fie de 10 lei/mp/an. Cei mai afectaţi de această măsură vor fi locuitorii din cartierul TCR, atrage atenţia Alexandru Cristea, consilier local şi fost primar interimar al municipiului Oneşti. Astfel, pentru un teren de 500 mp (suprafaţă medie în cartierul TCR), locuitorii de aici ar trebui să plătească 5.000 de lei anual. „Cum ar trebui să utilizeze terenul acei oameni pentru a putea plăti  zeci de milioane (lei vechi) pentru o concesiune la primărie?”, întreabă Alexandru Cristea.

Acesta i-a cerut primarului Nicolae Gnatiuc să revină asupra acestei hotărâri. „Fac apel la conștiința dumneavoastră și sper ca în următoarea ședință a Consiliului Local să revocați această hotărâre, aprobată în ședința de luni (29 iunie), la propunerea dumnevoastră!”, a scris Alexandru Cristea pe pagina sa de Facebook.

Locuitorii cartierului TCR din Oneşti solicită de mai mult timp găsirea unor soluţii pentru a se reglementa situaţia terenurilor din jurul caselor.