Home > Actualitate > Zece persoane infectate cu Covid 19 la Centrul pentru vârstnici de la Hârja, Oituz

Zece persoane infectate cu Covid 19 la Centrul pentru vârstnici de la Hârja, Oituz

Zece persoane de la Centrul social-medical pentru persoane vârstnice de la Hârja, comuna Oituz, dintre care trei vârstnici şi şapte salariaţi, au fost depistati pozitiv la testul pentru noul coronavirus. Anunţul a fost făcut de Protoieria Oneşti într-un comunicat de presă:

Deși au intrat în autoizolare dinaintea declarării stării de urgență, în ultima săptămână 3 dintre beneficiari și 7 dintre angajați au fost depistați pozitiv la testul pentru noul coronavirus, alți 15 aflându-se în izolare la domiciliu. La ora actuală, se află internați în Centru, alături de beneficiari, 35 dintre angajați.

De miercuri, 1 iulie, Cantina socială și blocul alimentar au fost închise, prepararea hranei fiind preluată momentan de cantina Protoieriei Onești.”

Centrul „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” de la Hârja aparţine de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului având în îngrijire o sută de persoane vârstnice.

După ce s-a aflat de cazurile de îmbolnăvire, parte din personalul de la Centru a anunţat că îşi dă demisia. IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a făcut un apel către salariaţii de la Centru pentru a-i convinge să nu renunţe la îngrijirea bătrânilor.

Pentru sprijinirea personalului şi a persoanelor vârstnice de la Centrul din Hârja, Protoieria Oneşti a lansat un apel de ajutorare a acestora:

„Vă îndemnăm să le fim alături colectând și trimițând pe adresa Protoieriei Onești (Str. Belvedere, Nr. 1, Municipiul Onești, Jud. Bacău; Cod poștal: 601066) următoarele alimente: legume (cartofi,  ceapă,  morcov, țelină, varză), carne de pui, porc, vită, ulei, orez, făină de mălai și de grâu, paste fainoase, fructe.

Cei care nu au posibilitatea de a contribui cu alimente, dar își doresc să ajute, pot face DONAȚII prin virament bancar în următoarele conturi:

În LEI la BCR: RO46RNCB0030128065570017

În EURO la BCR: RO19RNCB0030128065570018

Sau prin intermediul platformei umanitare ajutamimpreuna.ro

( https://ajutamimpreuna.ro/doneaza/ )

De NOI depinde totul! Viața lor e în mâinile noastre! Bunicii de la Hârja au nevoie de noi!”