Home > Actualitate > Primarul Oneştiului, filmat în timp ce împărţea pachete cu ajutoare în timpul stării de alertă

Primarul Oneştiului, filmat în timp ce împărţea pachete cu ajutoare în timpul stării de alertă

Nicolae Gnatiuc, primarul Oneştiului, a fost filmat de un oneştean în timp ce împărţea pungi cu pachete persoanelor vârstnice şi cu probleme sociale din municipiu. Filmarea a fost făcută în urmă cu aproape trei săptămâni. Pachetele pe care le împarte Nicolae Gnatiuc au fost cumpărate prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Oneşti, instituţie aflată în subordinea Primăriei şi care este condusă de soţia unul consilier local PSD. De altfel, Nicolae Gnatiuc este însoţit de salariaţi din cadrul DGAS, aceştia fiind cei care au pungile cu ajutoare asupra lor.

Primăria Oneşti anunţa, la începutul lunii iunie, că: „Direcţia de Asistenţă Socială Oneşti continuă în această perioadă acordarea beneficiilor de asistenţă socială, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, în regim de urgenţă, persoanelor în vârstă de peste 65 ani din municipiul Oneşti, identificate pe baza listelor primite de la Casa de Pensii Judeţeană Bacău, al căror venit se situează până la nivelul pensiei de 1200 lei.”

Imaginile reprezintă pachetele şi conţinutul acestora conform pozelor publicate de Primăria municipiului Oneşti. Se poate constata că pungile din filmare, împărţite de primarul Nicolae Gnatiuc şi subalternii acestuia, sunt identice cu cele din imaginile publicate de Primăria Oneşti.

Contactat telefonic, Nicolae Gnatiuc ne-a declarat că se afla „în control”. „M-aţi văzut pe mine împărţind pungi?”, ne-a întrebat primarul, precizând că are datoria de a „verifica activitatea salariaţilor de la DGAS Oneşti”.