Home > Actualitate > Florentin Iftime este candidatul USR pentru Primăria Oneşti. Fără Plus

Florentin Iftime este candidatul USR pentru Primăria Oneşti. Fără Plus

Candidatul USR pentru funcţia de primar al municipiului Oneşti este Florentin Iftime, conform unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a filialei oneştene a acestui partid. Conform comunicatului, USR şi Plus vor avea, la Oneşti, candidaţi diferiţi la alegerile locale din 27 septembrie. „Desi avem multe puncte comune, față de colegii din PLUS Onești există și câteva divergente de opinie, drept pentru care cele două organizaţii au hotărât să candideze separat.”, a declarat Florentin Iftime.

„Protocolul alianței USR PLUS pentru județul Bacău, încheiat în data de 04 iulie 2020, prevede candidați comuni doar la Consiliul Județean Bacău și la Municipiul Bacău.

La Onești, precum și în majoritatea localităților județului Bacău, cele doua partide au decis să aibă candidaturi separate pentru a-și testa forța politică. Acest acord mai poate fi renegociat încă la nivelul fiecărei localități în parte.”, se arată în comunicatul USR Oneşti.

Candidatura lui Florentin Iftime a mai fost anunţată la începutul anului dar nu s-a materializat. Partenerii politici de la Plus Oneşti au contestat candidatura lui Iftime din cauză că acesta a făcut parte din PSD, ocupând şi fotoliul de primar (interimar) al comunei Bârsăneşti.

Florentin Iftime a lansat un apel către „reprezentanţii formaţiunilor de dreapta din Oneşti” pe care „îi invită la masa tratativelor” pentru a da un „restart” Oneştiului.