Home > Actualitate > Oneşti/ Alexandru Cristea susţine că are soluţia legală pentru terenurile din cartierul TCR

Oneşti/ Alexandru Cristea susţine că are soluţia legală pentru terenurile din cartierul TCR

Dacă s-ar aplica legea, locuitorii din cartierul oneştean TCR ar putea intra în posesia terenurilor fără taxa de concesionare iniţiată de primarul Nicolae Gnatiuc şi care este împovărătoare, susţine Alexandru Cristea, consilier local şi fost primar interimar al municipiului Oneşti.

Aplicarea unei noi taxe pentru terenurile din cartierul oneştean TCR, la iniţiativa primarului Nicolae Gnatiuc, a provocat un val de controverse. Alexandru Cristea l-a acuzat pe Nicolae Gnatiuc că a propus o taxă mult prea mare, 10 lei /mp/an, care ar duce la împovărarea oneştenilor din acest cartier. La rândul lui, Nicolae Gnatiuc susţine că era nevoie de această taxă pentru ca oneştenii din TCR să poată intra în posesia terenurilor prin concesionarea acestora.

Alexandru Cristea îl contrazice pe primarul Oneştiului

„Soluția problemei terenurilor fără posesie, despre care nu s-a vorbit niciodată până la apariția publică a controversei, este aplicarea Legii 87/2020.”, susţine Alexandru Cristea. El precizează că „Prin aceasta lege oamenii vor deveni proprietari pe teren,  își vor putea folosi în continuare anexele gospodărești, nu va mai fi nevoie de vânzarea terenurilor, Primăria va încasa bani din impozitele aferente acestor terenuri (sume decente, comparativ cu eventuala concesiune).”, declară Alexandru Cristea.