Home > Actualitate > „PSD şi Sorin Braşoveanu, preşedintele C.J. Bacău, refuză să aloce fonduri pentru drumul Oneşti-Gura Văii”

„PSD şi Sorin Braşoveanu, preşedintele C.J. Bacău, refuză să aloce fonduri pentru drumul Oneşti-Gura Văii”

Consilierii PSD din Consiliul Județean Bacău, care formează majoritatea, în frunte cu președintele Sorin Brașoveanu, a refuzat, la ultima ședință de consiliu, să aloce fondurile necesare pentru repararea drumului judeţean DJ 119 Oneşti-Gura Văii. Acest drum se află în administrarea Consiliului Judeţean, mai puţin o porţiune de la ieşirea din Oneşti, care se află în administrarea municipalităţii oneştene. La rândul lui, primarul Oneştiului, Nicolae Gnatiuc, tot PSD, refuză să repare porţiunea de drum ce aparţine municipalităţii şi îl trimite pe primarul din Gura Văii la Guvern.

Pe ordinea de zi a şedinţei C.J. s-a aflat un proiect de hotărâre, prin care consilierilor județeni li s-a solicitat să fie de acord cu prelungirea la 12 ani a unui împrumut contractat de CJ Bacău, pentru modernizarea unor drumuri din județ. ”Consilierii liberali au venit cu un amendament și au propus ca lista de investiții să cuprindă și reabilitarea drumului judetean DJ 119 Gura Văii – Onești, pe o lungime de opt kilometri, unde se circulă infernal. Drumul este plin de gropi, locuitorii s-au săturat de acest chin și de umilința la care sunt supuși, dar CJ Bacău refuză alocarea de fonduri, doar pentru că primarul din Gura Văii este liberal. Dacă până acum mai aveam vreun dubiu, acum lucrurile sunt clare: PSD și Sorin Brașoveanu au dat dovadă de rea-voință și de sfidare la adresa unei comunități, dar și a tuturor celor care tranzitează zona”, a declarat Gabriel Grițcu, consilier județean din partea PNL Bacău.

Consilierii județeni liberali consideră că și demersul în sine, de a îndatora județul pentru o perioadă de 12 ani, în condițiile în care există suficiente fonduri europene sau guvernamentale, care ar fi putut rezolva problemele,  este o dovadă a proastei gestionări a județului. Conducerea CJ Bacău a apelat la cea mai facilă cale, cea a împrumutului, în loc să scrie proiecte și să atragă fonduri europene, care să ducă la dezvoltarea localităților și a întregii zone. O practică pesedistă, păguboasă și care ridică serioase semne de întrebare, a declarat Grupul Consilierilor județeni PNL Bacău.