Home > Alegeri locale 2020 > ”Postacii” peneliști din Pârgărești au încercat manipularea unui sondaj online

”Postacii” peneliști din Pârgărești au încercat manipularea unui sondaj online

Postacii peneliști din Pârgărești au încercat, la sfârșitul săptămânii tecute, să manipuleze un sondaj online lansat de Monitorul de Trotuș. Aceștia au ”votat” candidatul liberal la Primăria Pârgărești fără să respecte regulile unui sondaj online, profitând de o breșă tehnică, în așa fel încât să dea impresia falsă că Dorvoș Florin ar avea o susținere masivă în rândul alegătorilor. O încercare de manipulare care arată că reprezentantul liberalilor din Pârgărești precum și grupul din jurul său nu înțeleg sau nu vor să respecte regulile unei confruntări electorale, apelând la mijloace incorecte.

Monitorul de Trotus a lansat un sondaj online cu scopul de a arăta (în limitele permise de un astfel de instrument sociologic) care este sprijinul pe care îl au candidații la funcția de primar al comunei Pârgărești. Sondajele online nu au o acuratețe deosebită, având doar rolul de a arăta simpatia de care se bucură candidații în zona online. Chiar și în aceste conditii, rezultatele unui astfel de sondaj sunt relevante pentru că arată îndeosebi opțiunile persoanelor active online, comuna Pârgărești având un segment important în acestă zonă.

Încercarea de manipulare a unui astfel de sondaj este o încercare de manipulare a opiniei publice. Singurii care au apelat, în acest caz, la mijloace incorecte au fost postacii din zona candidatului liberal. În aceste condiții, sondajul online a fost închis pentru că nu își mai îndeplinea rolul.

În momentul în care a început atacul postacilor peneliști asupra soindajului, rezultatele arătau astfel : Marius Gheorghiță (PSD) 18 %, Dorvoș Florin (PNL) 26 %, Levente Gyorgy (PMP) 34 %, Cristinel Budău (USR) 22 %, dintr-un total de aproximativ 1.100 de voturi exprimate în opt-nouă ore de la lansarea sondajului.