Home > Alegeri locale 2020 > Lista PSD pentru CL Orbeni a fost contestată pentru că nu respectă principiul ”reprezentării ambelor sexe”

Lista PSD pentru CL Orbeni a fost contestată pentru că nu respectă principiul ”reprezentării ambelor sexe”

Lista de candidați a PSD pentru Consiliul Local Orbeni, jud. Bacău, a fost contestată pentru că încalcă prevederile Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale. Contestația a fost depusă de Dan Constantin Moraru , candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Orbeni. Acesta arată în contestație că PSD nu respectă legea deoarece nu are niciun candidat femeie pe lista pentru Consiliul Local Orbeni.

(Foto/Dan Constantin Moraru)

Conform prevederilor legale, ”listele de candidați pentru alegerea consiliilor locale și a consiliilor județene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe, cu excepția celor care conțin un singur candidat” Art 7, alin (1) din Legea 115/19 mai 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

(foto: contestația depusă de Dan C-tin Moraru)

Dan Constantin Moraru solicită, prin contestația depusă la Judecătoria Bacău, ”constatarea nulității absolute” a Hotărârii de admitere a ”Listei de propuneri de candidaturi depusă de PSD pentru funcția de consilier local al comunei Orbeni, jud. Bacău, la alegerile din data de 27 septembrie 2020”. Contestația ca fi judecată miercuri, 19 august, ora 10.00.