Home > Alegeri locale 2020 > Valerian Vreme, candidatul PMP la președinția Consiliului Județean Bacău: ”Este momentul schimbării, este timpul ca băcăuanii să trimită PSD în istorie!”

Valerian Vreme, candidatul PMP la președinția Consiliului Județean Bacău: ”Este momentul schimbării, este timpul ca băcăuanii să trimită PSD în istorie!”

Valerian Vreme, candidatul PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău, și Dragoș Ștefan, candidat la funția de primar al municipiului Bacău, au susținut vineri, 21 august, o conferință de presă alături de președintele PMP Bacău, Ion Melinte.

”Astăzi venim în fața dvs. cu o echipă pe care am construit-o timp de patru ani, o echipă care poate să aibă o poziție corectă față de problemele județului Bacău”, a declarat Valerian Vreme în deschiderea conferinței de presă.

Candidatul PMP la conducerea județului a punctat faptul că, pentru județul Bacău ”este momentul schimbării”. ”Trebuie ca băcăuanii să spună stop iar PSD să se ducă acolo unde îi este locul, să plece și din Bacău, în istorie”, a afirmat Valerian Vreme

Fostul ministru al comunicațiilor și deputat  Valerian Vreme a readus aminte ziariștilor că în timpul celor două mandate de parlamentar a reușit ”atragerea a peste un miliard de euro în județ pentru proiecte din infrastructură, sănătate, comunicații și multe altele”.

Pe de altă parte, a declarat Valerian Vreme, ”faptele” cu care se laudă PSD Bacău au făcut ca ”în Onești, de exemplu, o platformă petrochimică să se topească, sub ochii noștri, în 30 de ani”.

Referindu-se tot la ”faptele” PSD în Onești, candidatul PMP a atras atenția că podul de peste Trotuș, refăcut recent, are doar câte o bandă pe sensul de circulație.

Valerian Vreme: ”Zilele trecute, cei de la PSD au tăiat o panglică la un pod, în Onești. Acel pod a fost proiectat înainte de 1989 cu două benzi pe sensul de circulație. Astăzi, PSD l-a făcut cu o singură bandă pe sensul de circulație astfel că acele cozi de mașini care erau până la inaugurare se mențin și astăzi. Conducerea unui județ, a unei localități, trebuie să aibă în primul rând viziune. Ce viziune au avut cei de la PSD când ei nu s-au gândit, nu au calculat care va fi fluxul de mașini peste doar câțiva ani? Ce au reușit ei? De la ceea ce s-a făcut înainte de 1989 să reducă la o singură bandă pe sensul de circulație!”

Și tot la capitolul ”faptele” PSD se înscrie și ”podul de la Filipeni care a costat milioane bune de euro și pe care trece un drum care nu duce nicăieri”

Valerian Vreme: ”Sunt aceste investiții făcute doar pentru a lua un comision? Vorbim despre multe fapte făcute de PSD în județul Bacău care nu au generat locuri de muncă deși fondurile europene au la bază chiar acest principiu, al creării de noi locuri de muncă. Acesta este partidul care timp de 30 de ani a stat la cârma județului Bacău!”

În disputa PMP – PSD scorul este deja 1-0

Valerian Vreme a prezentat presei cazul flagrant de încălcare a legislației electorale de către PSD în comuna Orbeni. ”PSD și candidatul acestui partid, Valentin Ivancea, au încercat până în ultima clipă să eludeze legea. La Orbeni s-a încercat să se introducă o listă de candidați pe care nu se regăsea nicio femeie deși legea este extrem de clară în această privință. Mă întreb, ce s-a manifestat la PSD, misoginismul sau disprețul față de lege?! Pentru că legea este foarte clară, este obligatorie prezența pe listele de candidați atât a femeilor cât și a bărbaților. Dacă noi nu interveneam în instanță, la Orbeni se încălca legea. Ce și-au spus cei de la PSD, haide că merge și așa! Noi le spunem că nu mai merge! Vrem ca România să fie un stat european în care legea să fie lege. Justiția ne-a dat câștig de cauză iar cei de la PSD au schimbat lista. Putem spune că în această dispută electorală dintre PMP și PSD scorul este 1-0 pentru noi, pentru PMP Bacău!” 

Comunicat de presă