Home > Actualitate > Primarul Gnatiuc le-a cerut consilierilor locali bani pentru ”paveliada” din ultimele săptămâni, fără documente

Primarul Gnatiuc le-a cerut consilierilor locali bani pentru ”paveliada” din ultimele săptămâni, fără documente

Alexandru Cristea, consilier local și ex-primar interimar al municipiului Onești, a lansat un atac dur la adresa primarului în funcție, Nicolae Gnatiuc, în legătură cu asfaltarea și pavarea din ultimele săptămâni. Alexandru Cristea susține că Gnatiuc le-a cerut consilierilor locali să aprobe finanțarea acestor lucrări fără a prezenta contractul de achiziție publică și valoarea lucrărilor. De asemenea, susține Alexandru Cristea, în condițiile în care lucrările de pavare a trotuarelor arată deja urme de deterioare după doar câteva săptămâni, Gnatiuc nu a prezentat garanțiile oferite de executantul lucrărilor.
Votul pentru finanțarea acestor lucrări a avut loc miercuri, 2 septembrie, în ședința ordinară a Consiliului Local Onești desfășurată online.
Elena Pașcu Apăvăloaie a solicitat documentele care stau la baza cererii lui Gnatiuc de finanțare a lucrărilor din ultima perioadă dar nu a primit niciun răspuns.
Ca să își asigure votul consilierilor pentru finanțarea acestor lucrări, Nicolae Gnatiuc a introdus pe același proiect de Hotărâre și alte sume destinate zonei sociale. Singurii care nu votat finanțarea cerută de Gnatiuc fără documente au fost consilierii locali Alexandru Cristea, Mircea Agapi și Sorin Roșca, astfel că proiectul a fost aprobat.
Alexandru Cristea a scris pe pagina sa de Facebook:
Concurs de montat pavele!
Asa cum am fost invatati din vremea primarului inginer Lemnaru, in prag de alegeri Onestiul se imbraca in asflat si pavele noi. Ar ramane doar o problema de morala care jigneste onestenii, daca nu ar fi si probleme tehnice care sa faca ineficienta investitia.
Astazi, la cateva saptamani bune de cand au inceput lucrarile de montare a noilor pavele, ne-a fost cerut votul in sedinta on-line a Consiliului Local pentru a finanta parte din aceste lucrari. Nici macar asta nu ar fi o problema atat de mare, insa:
Nu ne-a fost prezentat contractul de achizitie publica;
– Nu cunoastem valoarea unitara a lucrarilor;
Unele dintre pavelele montate prezinta deja urme de deteriorare a stratului superior de smalt, care vor face ca ele sa se distruga foarte repede;
In curand vom culege iarba dintre dale;
Nu cunoastem garantiile oferite de prestator pentru lucrarile executate si daca are suficiente active/lichiditati pentru a fi tras la raspundere;
In planul de modernizare sunt propuse trotuare care sunt in stare foarte buna, doar pentru atragerea simpatiei cetatenilor din zona.
Mai mult decat atat, pentru a se asigura voturile si „argumentele” necesare aprobarii finantarii in orb, in acelasi proiect de hotarare au fost incluse si alte sume de bani ce au ca destinatie spitalul, asistentii personali, educatia si asa mai departe. Asadar, cine nu e de acord cu pavelele montate prost, pe fuga, e impotriva finantarii sanatatii, educatiei si asistentilor personali…
Sper ca noul primar si consilierii locali care vor fi „instalati” in luna octombrie sa schimbe regulile acestui joc de tip comunist si sa faca lucrurile temeinic, nu pentru a pacali votantii!
PS: este necesara si am sustinut mereu repararea trotuarelor stricate, insa exista solutii tehnice mai potrivite si mai ieftine decat pavelele, doar ca necesita timp mai mult de executie… nu s-ar fi respectat termenul de 27 septembrie.