Home > Actualitate > Dreptate socială pentru Onești și Bacău. Parlamentarii PMP și PNL, singurii care au votat în totalitate

Dreptate socială pentru Onești și Bacău. Parlamentarii PMP și PNL, singurii care au votat în totalitate

Locuitorii din Bacău și Onești, precum și cei din localitățile limitrofe până la o distanță de opt km, se pot pensiona anticipat cu doi ani, fără penalități. Camera Deputaților a votat un amendament la Legea 265 privind sistemul unitar de pensii, prin care băcăuanii și oneștenii sunt incluși pe lista beneficiarilor pensionării anticipate în urma poluării generate de Combinatul Chimic Bacău și Platforma Petrochimică Borzești. Condiția pentru a beneficia de această reducere a vârstei de pensionare este să fi locuit timp de 30 de ani în Bacău, Onești sau localitățile limitrofe.

Singurii care au votat acest amendament în totalitate au fost parlamentarii PMP și PNL. În schimb, nu toți parlamentarii PSD au fost de acord cu includerea municipiilor Bacău și Onești pe lista orașelor care au avut parte de poluare masivă. Printre cei care s-au împotrivit au fost deputații PSD Vasilică Radu Costin din Argeș și Ileana Cristina Dumitrache din Constanța, al cărei șef politic este Felix Stroe, președintele Raja Constanța.

Valerian Vreme, candidatul PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău, ne-a declarat, după votul  colegilor săi de partid din Parlament: ”Un Bacău puternic înseamnă și un Bacău social. Trebuie să compensăm neajunsurile provocate de-a lungul deceniilor de poluarea la care au fost supuși oneștenii și băcăuanii”.