Home > Actualitate > Pro România și Alde Onești sar la gâtul lui Gnatiuc și îl acuză de încălcarea legii. BEC Onești le dă dreptate

Pro România și Alde Onești sar la gâtul lui Gnatiuc și îl acuză de încălcarea legii. BEC Onești le dă dreptate

Gnatiuc Nicolae, candidatul PSD la Primăria Onești și primar în funcție, a fost acuzat de candidații Pro România și Alde că încalcă Legea 115 referitoare la alegerea autorităților administrației publice locale. Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Onești le-a dat dreptate reprezentanților Pro România, Loredana Antohe, și Alde, Ionuț Hozoi.

Gnatiuc a fost acuzat că reprezentanții Primăriei au lipit listele cu secțiile de votare din municipiu peste afișele electorale de la panourile special amenajate pentru campania electorală. Afișele care au fost acoperite sunt îndeosebi ale Pro România.

”Având în vedere că Primarul mun. Onesti este responsabil” cu informarea publicului privind secțiile de votare, acesta a fost somat de BEC Onești să înlăture de pe panourile electorale materialele care încalcă legea.

Listele cu secțiile de votare se publică online și se afișează la sediul Primăriei și pe panourile administrației locale, cu totul altele decât cele amplasate provizoriu pentru campania electorală. Gnatiuc arată că ori nu știe legea ori nu îi pasă. Oricum, BEC Onesti i-a transmis în mod direct Hotărârea nr 18 ”privind soluționarea contestațiilor formulate de către doamna Antohe-Marica Loredana și domnul Hozoi Ionuț”.

Loredana Antohe, care candidează din partea Pro Romania, a fost consilier PSD în ultimele două mandate iar Ionuț Hozoi, Alde, este viceprimarul lui Gnatiuc.