Home > Actualitate > Bani ”cadou” la sfârșit de mandat pentru șefii (PSD) de la SC DPP Onești, firma Primăriei

Bani ”cadou” la sfârșit de mandat pentru șefii (PSD) de la SC DPP Onești, firma Primăriei

Conducerea SC Domeniul Public și Privat (DPP) SA Onești, firma Primăriei, va încasa sume consistente la sfârșitul anului prin ”bunăvoința” consilierilor locali PSD. Informația a fost prezentată de către consilierul local Alexandru Cristea, fost primar interimar al municipiului. Cristea arată că, prin decizia AGA de la DPP care este, de fapt, Consiliul Local, s-a majorat cota de profit a societății Primăriei. Această cotă de profit se va împărți între membrii Consiliului de Administrație al SC DPP, persoane numite politic și care sunt sub controlul PSD, majoritatea având chiar carnete de partid.

Singurii care s-au împotrivit acestei decizii au fost consilierii Alexandru Cristea, Sorin Roșca, Gheorghe Ene și Constantin Florian.

Alexandru Cristea explică și faptul că banii ce reprezintă creșterea cotei de profit și care ajung în buzunarele membrilor marcanti ai PSD sunt achitați de către Primarie, adică ”din contribuțiile cetățenilor” din Onesti la taxele și impozitele locale. ”Membrii Consiliului de Administrație vor încasa la final de an mai mulți bani din profitul societății, ei având o recompensare în bani în funcție de cât profit obține societatea care își vinde serviciile Primăriei”, afirmă Alexandru Cristea. El a declarat că ar fi fost de acord cu creșterea cotei de profit ”Cu condiția eliminării participării la profit a celor trei administratori. Bineînțeles, propunerea nu a fost validată” de către reprezentanții PSD.

SC DPP prestează activități exclusiv pentru municipalitatea oneșteană, de la asfaltări la întreținere spații verzi, astfel că bugetul societății este asigurat de Primărie, din banii de taxe și impozite. În ultimii ani, SC DPP a devenit principalul beneficiar al sumelor din bugetul local al municpiului Onești.