
Patronul cunoscutului lanț de restaurante din București „La Mama”, oneșteanul Cătălin Mahu, a decis să nu mai angajeze asiatici. Mahu a argumentat că nu dorește să mai angajeze sub nicio formă nepalezi sau alte persoane asiatice, deoarece consideră că aceștia nu respectă igiena personală, scrie capital.ro.
„Pentru ei, a trăi cu un gândac e parte din viața lor normală!”
Potrivit omului de afaceri originar din Onești, aceștia sunt obișnuiți să nu-și spele mâinile. De asemenea, pentru ei, a trăi la un loc cu gândacii reprezintă un mod de viață. „Nu mai vreau să angajez asiatici. În primul rând pentru că diferența civilizațională este enormă între noi și ei. Eu cred că am depășit momentul în care să trebuiască să învăț pe cineva să se spele pe mâini. Oamenii aceștia trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt un dezastru. Pentru ei, a trăi cu un gândac e parte din viața lor normală! I-am cazat pe acești oameni în locații scumpe doar pentru a fi sigur că nu există ploșnițe, gândaci – cu care ei nu au o treabă să trăiască, dar eu am. Și îmi dau seama că modul lor de a gândi este fundamental diferit de al nostru. În plus, nici nu sunt mai ieftini sau mai muncitori. Eu cred în forța de muncă românească”, a declarat patronul lanțului de restaurante „La Mama„.
Cătălin Mahu declară că are în plan să extindă lanțul de restaurante. Intenționează, de asemenea, să angajeze încă 100 de români, în plus față de cei 200 de angajați pe care îi are deja. „În restaurantele noastre am decis acum câteva luni să luăm oameni doar din piața românească. Dacă nu dăm șanse forței de muncă din România, va pleca afară și ne vom plânge că pleacă. Pentru noile locații pe care urmează să le deschidem, vom avea nevoie de aproximativ 100 de angajați. Pentru aceasta, colaborăm cu școlile de meserii și angajăm și persoane cu dizabilități, pentru că trebuie să întoarcem comunității binele pe care îl primim”, a explicat acesta.
Primul restaurant „La Mama” a fost deschis în urmă cu 25 de ani, în cartierul Ștefan cel Mare, în prezența prietenilor. Primele preparate din meniu au fost micii și cartofii prăjiți. Chiar dacă avea doar 50 de locuri, a fost plin încă de a doua zi de la deschidere. Astăzi, rețeaua are șase restaurante în București. (Sursa/capital.ro, foto/romaniatv.net.ro)
Distribuie: