Cătălin Sachelaru: “Podu Turcului are nevoie de un primar gospodar, bun administrator al banului public”

Cătălin Sachelaru, candidat la Primăria Podu Turcului din partea PMP, are 44 de ani si  este de formaţie profesor de matematică, absolvent al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Acum este administratorul unei firme si consilier local în cadrul Consiliului Local Podu Turcului.

Datorită experienţei sale, atât profesionale cât şi în administraţia publică locală, Cătălin Sachelaru se consideră a fi “un bun cunoscător al problemelor cu care se confruntă Primăria din Podu Turcului”. Instituţia publică “are un buget propriu bun dar este prost administrat”, consideră Sachelaru. Acesta susţine că banii publici nu sunt cheltuiţi cum trebuie iar investiţiile realizate sunt prost administrate.

Primăria Podu Turcului “are nevoie de un primar care să aibă o gândire sănătoasă în ceea ce priveşte administrarea banului public”, consideră Cătălin Sachelaru. El spune că principala datorie a primarului trebuie să fie “administrarea corectă a localităţii”.

Din păcate, Podu Turcului nu beneficiază de o astfel de administraţie. Unul din cele mai elocvente exemple este lipsa apei curente în toate satele ce aparţin de comuna Podu Turcului. “Este incredibil ca în 2020 să existe o astfel de situaţie, să fie sate întregi fără apă curentă”, spune Cătălin Sachelaru. Iar problemele cu care se confruntă comuna Podu Turcului nu se opresc aici. Lista poate continua cu problema circulaţiei mult îngreunate, mizeria din centrul comunei, câinii comunitari precum şi reţeaua de apă şi canalizare din zona centrală care este prost administrată.

“Comuna Podu Turcului are nevoie de un primar gospodar şi care ştie să administreze în mod corect banul public”, spune Cătălin Sachelaru, acestea fiind şi calităţile sale principale.