Silviu Iştoan a fost dus pe ultimul său drum. Sâmbătă va fi înmormântat Dan Pătatu (Galerie foto)

In Actualitate, Social
martie 05, 2021

Silviu Iştoan a fost înmormântat astăzi, vineri, la patru zile după ce a fost ucis fără vină, ca şi  Dan Pătatu.  Ca şi la Slujba de rugăciune de joi seara, când s-au citit „Stâlpii”, sute de oneşteni i-au fost alături lui Silviu Iştoan, 38 de ani, pe ultimul său drum.

Slujba de înmormântare a fost oficiată la Capela de la Biserica „Sf. Nicolae” de un sobor de şapte preoţi în frunte cu preotul Ioan Bârgăoanu, Protopop de Oneşti. Zona Capelei a fost împânzită de forţe de ordine, poliţişti şi jandarmi, precum şi un echipaj SMURD şi o maşină de pompieri. Dar nu a fost nevoie de intervenţia acestora, slujba desfăşurându-se fără niciun incident.

După slujba de la Capelă, s-a mers la Cimitirul Red unde Silviu Iştoan a fost îngropat alături de tatăl său.

„Sfârşitul lui Dan şi al lui Silviu nu este un hazard ci este o consecinţă a unei lumi înstrăinate şi dezrădăcinate”

Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, IPS Ioachim, a trimis un mesaj către familiile celor două victime ale tragediei de luni şi către oneşteni

„În aceste momente de adâncă întristare, fiecare dintre cei prezenţi înţelege că plecarea prematură din lumea aceasta a celor pe care astăzi îi plângem a provocat o rană cumplită în sufletele celor care i-au cunoscut pe Dan şi Silviu. Totul pare inexplicabil şi este greu să găseşti un sens durerii sau să accepţi acest adânc de suferinţă care a cuprins inimile tuturor.

Doar veşnicia dragostei rămâne leac al morţii şi al durerii pentru că ne învaţă pe fiecare dintre noi cum trebuie să trăim şi să acceptăm că la un moment dat vom părăsi această lume. Ea ni-i răpeşte pe cei dragi dar nu ne împiedică să continuăm să-i iubim, să-i păstrăm vii şi prezenţi în sufletele şi în amintirile noastre.

Sfârşitul lui Dan şi al lui Silviu nu este un hazard ci este o consecinţă a unei lumi înstrăinate şi dezrădăcinate care a uitat să iubească, ce nu mai ştie de suferinţă şi neputinţa celuilalt ci se îngrijeşte de nevoia egoistă de autoafirmare.

Astăzi, cei pe care-i plângem ne arată că iubirea este calea, atât spre ei cât şi spre lumea întreagă. Iar pentru că Dan şi Silviu nu mai sunt, să devenim noi iubirea care le-a fost răpită celor două familii şi astfel să încercăm să umplem un gol care pare a fi fără de sfârşit.

Să nu deznădăjduiţi nicio clipă, rugând pe Dumnezeu să vă ofere ceea ce oamenii nu vor putea dărui niciodată: puterea de a iubi dincolo de moarte ca să descoperiţi tuturor că veşnicia este o certitudine care se manifestă în iubirea răstignită a Tatălui care-şi priveşte Fiul pe Cruce, iubire care transformă Jertfa în Înviere.

Dumnezeu să-i odihnească în iubrea Sa cea veşnică, iar familiilor îndurerate să le dea credinţa Învierii”.

Sâmbătă, la ora 12.00, va avea loc înmormântarea lui Dan Pătatu, la cimitirul Bisericii „Sf. Nicolae”.