Cine este și ce riscă funcționarul din Primăria Onești acuzat de hărțuire

In Actualitate, Flagrant
iunie 05, 2022

Suntem în măsură să dezvăluim identitatea înaltului funcționar public din Primăria Onești acuzat și cercetat pentru hărțuire și despre care am scris în articolul de sâmbătă, 4 iunie. Este vorba de nimeni altul decât arhitectul șef al instituției, Dan Răzvan Lixandru.

Ce pedeapsă riscă să primească acesta în urma acuzațiilor de hărțuire?

Reamintim că Dan Răzvan Lixandru este cercetat de comisia de disciplină a Primăriei în urma plângerilor depuse de patru subordonate care au reclamat un comportament deplasat al acestuia.

În urmă cu trei luni, patru salariate din cadrul Direcției de Urbanism, nemaisuportând umilințele la care erau supuse din partea directorului Lixandru, au sesizat comisia de disciplină din cadrul instituției. Ele au reclamat faptul că acesta are un comportament deplasat în relațiile de servici. Mai mult, subordonatele lui Lixandru au fost pe punctul de a-și înainta demisiile.

Comisia de disciplină din Primăria Onești a început cercetările în acest caz extrem de grav.

Lixandru refuză să respecte restricțiile legale impuse de Comisia de disciplină.

Mai grav este faptul că arhitectul șef, deși i-a fost interzis să relaționeze cu subordonatele implicate în acest caz pentru a nu influența ancheta aflată în curs de desfășurare, a continuat să își terorizeze colegele, trimițându-le zeci de mail-uri și mesaje de amenințare.

Dacă în urma cercetărilor, arhitectul șef Lixandru va fi găsit vinovat el riscă o reducere salarială sau chiar desfacerea contractului de muncă.

La modul cum se desfășoară lucrurile, cel mai probabil acest caz va ajunge și pe masa procurorilor.

Revenim cu detalii.

(Sursa foto- Fb. Dan Miron)