Remus Busuioc, consilierul local care merge 4.000 de km lunar si isi doneaza toata indemnizatia

In Actualitate, Politica
iunie 19, 2022

Pentru a participa la sedintele Consiliului Local Livezi, Remus Busuioc trebuie sa parcurga 4.000 de km lunar. Desi lucreaza de ani buni in Italia, localitatea Asti, consilierul PMP sune ca, pentru el, acasa este in Livezi. De aceea si-a dorit sa se implice in rezolvarea problemelor comunitatii. De cand a devenit consilier, el isi doneaza lunar indemnizatia atat unor persoane nevoiase cat si catre diverse institutii. „Asa am promis in campanie si ma tin de cuvant„, spune consilierul.

Remus Busuioc este consilier local al comunei bacauane Livezi la primul mandat. Considerat ca o surpriza la alegerile din 2020, Remus Busuioc spune ca s-a axat pe cateva idei simple, realizbile si cu tenta europena. „Cea mai mare probema a comunei este alimentarea cu apa a tuturor gopodariilor, idee pentru care lupt si acum.„, afirma consilierul.

Fac eforturi extraordinare pentru a ajunge la ședințele Consiliului local, cel mai dificil a fost în timpul pandemiei, in 2021, dar și acum. Se intampla uneori ca atunci cînd vin la ședința să schimb multe mijloace de transport. De la Asti la Bergamo trebuie să schimb două trenuri, apoi cu avionul la Bucuresti, pana la Bacau cu autocarul si pana acasa, la Livezi, cu taxiul„, povesteste Remus Busuioc.

„In ciuda efortului, vin cu plăcere și speranță că voi reuși să aduc acel suflu occidental în administrație și chiar vin cu exemple pozitive pentru administratie și societate.”, explica Remus Busuioc  motivul pentru care strabate lunar mii de km.

Ajuns la Livezi, nu numai că participa la ședințele Consiliului Local, dar merge si prin cele sase sate ale comunei, asculta problemele cetățenilor  si ii ajuta dacă are posibilitatea. „Iar ce nu pot rezolva eu, aduc la cunoștința colegilor din Consiliu și domnului primar”, precizeaza Remus Busuioc care ne marturiseste ca de fiecare data cand ajunge la Livezi, pentru sedintele Consiliului, merge si la biserică, la slujbă.

Toate acestea ii ocupa tot timpul petrecut acasa, in Livezi, astfel ca ii ramane foarte puțin timp pentru problemele personale. Dar nu regreta efortul depus pentru a se implica in problemele comunitatii din care provine, atat ca membru al Consiliului local cat si ca simplu cetatean.