Președinte de ONG, cercetat pentru delapidare

In Actualitate, Flagrant
iunie 20, 2022

Președintele unei organizații nonguvernamentale din Bacău este cercetat pentru delapidare după ce nu a înregistrat în evidențele contabile ale asociației mai multe sume de bani primite ca donații și sponsorizări.

Polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul celor din cadrul Secției 1 Poliție Bacău, criminaliști şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judetului Bacău.

Au fost efectuate percheziții la sediul unei asociații şi la două din imobilele folosite de președintele asociației, într-o cauză penală aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

În fapt, în perioada 2018 – în prezent, asociatia ar fi încasat mai multe sume de bani sub forma de donații de la persoane fizice și juridice, care nu ar fi fost înregistrate în evidența contabilă, fiind însușite în interes personal de bărbatul de 41 de ani.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care și chitanțiere cu sume încasate de asociație în perioada cercetată, despre care există supiciunea ca nu sunt evidențiate ca venituri, contracte de sponsorizare sau contracte de donație încheiate în fals.

Cercetările continuă în vederea probării întregii activităţi infracţionale. (Sursa IPJ Bacău)