Pentru că nu are specialiști, primarul din Bogdănești nu a depus proiecte prin PNDL „Anghel Saligni”

Peste 97 % din primăriile rurale și urbane din țară au depus proiecte pentru finanțare prin PNDL 3, mai cunoscut sub numele de Programul Național de Investiții „Anghel Saligni”. Printre cele 81 de comune, orașe și municipii care nu au depus proiecte se regăsește și primăria din comuna băcăuană Bogdănești. Site-ul PressOne.ro a realizat un reportaj pe tema primăriilor care nu au catadicsit să depună proiecte pentru finanațare.

Primarul din Bogdănești, Nicolae Andrușcă (foto), a acceptat, după insistențe, să stea de vorbă la telefon „trei minute” cu reporterii PressOne. Aceștia au aflat că la Bogdănești sunt în lucru, de câțiva ani, proiecte finanțate tot de guvern, dar care avansează greu. Lipsa de funcționari și birocrația deja existentă au determinat autoritățile locale să spună „pas” finanțărilor din PNDL 3.

Depinde de priorități, de oportunități, de condiționarea programului. La Bogdănești am un proiect de apă-canalizare, care e prioritar. Să spunem că e trei sferturi realizat. Nu am om la urbanism.”

„Și nu am om nici la investiții. Am încercat să angajăm. Nu se prezintă nimeni, pentru că condițiile privind studiile sunt așa cum sunt. Nu vine nimeni cu studii superioare la Bogdănești, la urbanism. Cine vine cu studii de arhitectură la comună, pe 2 mii de lei?”, a declarat Nicolae Andrușcă pentru PressOne.

Numai că administrația locală nici nu pare că s-a străduit prea mult să caute specialiști. Cel puțin așa se înțelege deschizând site-ul primăriei unde, în acest an, sunt doar două anunțuri pentru concursuri de angajare, pentru posturile de auditor și consilier debutant la compartimentul agricol.

Nicolae Andrușcă este primar PSD al comunei Bogdănești din 2000.

Populația comunei, formată din localitățile Bogdănești și Filipești, la recensământul din 2002 era de 2764 locuitori pentru ca la cel din 2011 să fie înregistrați 2.550 de locuitori.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.