Bărbatul mort după o bătaie pe o stradă din Bacău era Mihăiță Nițulescu, fost boxer oneștean și campion național

In Actualitate, Flagrant, Sport
iulie 08, 2022

Bărbatul mort în urma unei bătăi, miercuri, 6 iulie, pe o stradă din Bacău pentru că lovise cu maşina oglinda unei dubiţe era Mihăiţă Niţulescu, un mare campion la box.

Mihăiţă Niţulescu, campion naţional la box în anii 80-90, a fost un copil sărac, crescut la casa de copii Târgu Ocna, dar prin muncă şi-a clădit o carieră sportivă.

Mihăiţă Niţulescu a început boxul al CSM Borzesti, după care a ajuns sub bagheta antrenorului Mihai Pătrăţeanu, de la Oneşti, despre care a avut tot timpul doar cuvinte de laudă.

Niţulescu se mutase de aproximativ şase luni în casa surorii lui, din cartierul băcăuan Cornişa, iar miercuri, în jurul orei 19.30, se afla pe străduţa de lângă blocul unde locuia. Potrivit unor surse, fostul campion la box a intrat într-un conflict cu şoferul unei dubiţe.

„Bărbatul mort fi dat peste oglinda unei dubiţe. Doi tineri puşi pe scandal au coborât din maşină, iar unul dintre ei l-a lovit cu pumnul. Omul a căzut din picioare ca secerat în mijlocul străzii, iar atacatorii ar fi fugit”, a povestit un martor din zonă, care-l cunoştea pe Niţulescu, scrie Gândul. Incidentul a avut loc în faţa unei şcoli dintr-un cartier liniştit din Bacău,  sub privirile mai multor copii care se jucau în zonă.

Prinşi la ieşirea din Bacău Martorii au sunat la 112, dar la sosirea ambulanţei nu s-a mai putut face nimic pentru fostul campion la box. Suspecţii au fost prinşi în scurt timp la ieşirea din Bacău spre Roman. Un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat ancheta. Nu le-a fost greu poliţiştilor să-i prindă pe cei doi suspecţi, mai ales că în zonă sunt mai multe camere de supraveghere, iar unul dintre martori i-ar fi ajutat pe oameni legii şi cu numărul de înmatriculare a dubiţei. „În data de 6 iulie, în jurul orei 19.35, poliţiştii băcăuani au fost sesizaţi prin apel 112 despre un conflict spontan produs într-un cartier din municipiul Bacău. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit identitatea victimei, un bărbat de 53 din municipiul Bacău al cărui deces a fost constatat de echipajul de ambulanţă sosit la faţa locului. În urma activităţilor desfăşurare au fost identificate două persoane care au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri. În cauză se continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău,”, a declarat inspectorul Măriuca Amariei, de la IPJ Bacău.

Nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între deces şi loviturile primite de Niţulescu. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău nu au reuşit să stabilească o legătură între loviturile încasate de victimă şi deces.

Conform autopsiei, medicul de la Serviciul de Medicină Legală a concluzionat că victima a suferit o insuficienţă cardio respiratorie, hemoragie meninge, inundată ventricular, AVC. Victima suferea de mai multe boli precum diabet şi steatoză hepatică. „La data de 6 iulie, în jurul orelor 19.30, în timp ce se află în autoutilitară marca Ford Transit condusă de C.S.M. pe stradă Cornişa Bistriţei din mun.Bacău , urmare a unui conflict spontan , numitul C. V.A. a coborât din maşină şi i-a aplicat victimei N. M. lovituri cu pumnul/ palmele, în urma cărora victima a căzut şi a decedat, decesul find constatat de echipa medicală din cadrul SAJ Bacău sosită la faţa locului. La Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacău a fost înregistrat dosarul nr.552/P/2022 în cadrul căruia prin ordonanţă procurorului din dată de 06.07.2022 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul C.V.A., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri cauzatoare de moarte, prev.de art. 195 C.penal”, a transmis Parchetul Bacău.

„Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacäu din data de 6.07.2022 s-a dispus efectuarea în cauza a autopsiei medico-legale  Potrivit fişei de constatări preliminare din dată de 7.07.2022 a Serviciului de Medicină Legală Bacău s-a stabilit că victima a suferit o insuficientă cardio-respiratorie acută, hemoragie meninge, inundată ventricular, AVC hemoragic, victima având în antecedenţă medicală diabet zaharat insulino–dependent şi steatoză hepatică. Concluziile preliminare au fost în sensul că, la acest moment, nu se poate stabili o legătură de cauzalitate între un eventual traumatism şi cauza medicală a decesului. Cercetările în cauza continuă în vederea stabilirii cu exactitate a existenţei unei legături de cauzalitate între presupusele lovituri aplicate victimei şi cauza decesului”, se mai menţionează în documentul citat. (Sursa/adevarul.ro) (Foto/gandul.ro)