Un primar și fiica lui au murit după ce au intrat într-o fosă septică să salveze un localnic

In Actualitate, Flagrant, National
iulie 21, 2022

Trei dintre cele patru persoane care au intrat miercuri seara într-o fosă septică în localitatea mureşeană Sărăţeni au murit. Între acestea se numără primarul localității, Bíró Csaba (foto), de 59 de ani și fiica acestuia, de 32 de ani, conform Digi24.

Cea de-a treia victimă este un bărbat de de 48 de ani.

„După aplicarea timp de o oră a manevrelor de resuscitare, celor trei victime li s-a atribuit cod negru”, a anunţat ISU Mureş.

A patra victimă – un bărbat în vârstă de 62 de ani – a fost transportată la UPU Târgu Mureş de către elicopterul SMURD prezent la faţa locului.

Potrivit presei locale citate de Digi24, bărbatul de 62 de ani l-a rugat pe un vecin – bărbatul de 48 de ani – să-l ajute la curățarea fosei septice. Acesta din urmă a intrat în rezervor, dar la un moment dat a rămas fără oxigen, a leșinat și nu a mai putut ieși.

Atunci, proprietarul a sunat la 112 și a strigat după ajutor, iar primarul Bíró Csaba, care locuiește aproape, a fost primul care a răspuns solicitării. Fiica acestuia l-a urmat. Amândoi au coborât în rezervor și eu leșinat și ei. Proprietarul a coborât și el în rezervor ca să-i salveze, dar i s-a făcut și lui rău.

Între timp, la fața locului au sosit echipajele de salvatori.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”, precizează Digi24. (Foto/Facebook)