Scandal în APP după CEx-ul de la Bacău. Partidul se leapădă de Dragnea iar acesta îl acuză pe Codrin Ștefănescu

In Actualitate, National, Politica
august 26, 2022

Întrunirea de la Bacău a liderilor Alianței Pentru Patrie (APP), partidul înființat de Codrin Ștefănescu pentru Liviu Dragnea, a fost cu ghinion pentru cei doi. Imediat după ședința Comitetului Executiv, de vineri, 18 august, Dragnea a plecat astfel că nu s-a mai întâlnit nici cu simpatizanții băcăuani ai partidului nici cu presa.

CEx-ul de la Bacău sau Noaptea cuțitelor lungi (Foto/Deșteptarea)

Dragnea nu mai vrea să îi fie asociat numele cu partidul

Oficial, liderii APP au justificat absența fostului sef al PSD prin nevoia acestuia de a face niște analize medicale. În realitate, la CEx-ul de la Bacău s-au scos cuțitele pe masă. Astfel că Liviu Dragnea și-a anunțat ruptura de partid și le-a cerut liderilor acestuia să nu îi mai asocieze numele cu APP.

Biroul Permanent Naţional al Alianţei Pentru Patrie a luat act de solicitarea lui Liviu Dragnea, în cadrul Comitetului Executiv desfăşurat la Bacău, pe 18 august, unde acesta a participat, prin care fostul şef PSD a cerut să nu i se mai asocieze imaginea şi numele în comunicatele şi acţiunile partidului, se precizează într-un comunicat al APP.

„Biroul Permanent Naţional al Alianţei Pentru Patrie înţelege că motivarea solicitărilor sale vine în urma situaţiilor juridice actuale cu care se confruntă, a hotărârilor judecătoreşti definitive prin care are interdicţia de a fi membru al vreunui partid şi de a se implica în politică”, a transmis APP.

 „Dragnea e ghidonat de servicii” vs „Partidul e controlat de câțiva oameni cu bani”

Liviu Dragnea nu a vrut să rămână dator și a ieșit, la rândul lui, cu o declarație în care îl acuză chiar pe „fratele” lui, Codrin Ștefănescu, de trădare și că a dat partidul pe mâna unor afaceriști.

„M-am hotărât să scriu lucrurile de mai jos după ce am aflat că a început Codrin să sune în judeţe spunând că APP trebuie să se rupă de Dragnea pentru ca e ghidonat de servicii şi de asemenea că: va schimba rapid preşedinţii de la MH,GR,TR,SB,MM etc, cei care-l susţin pe Dragnea.

Din păcate s-a ajuns unde i-am zis de câteva luni că se va ajunge şi anume, că el va fi influențat şi implicit partidul controlat, de caţiva oameni cu bani, care n-au nicio legătura cu suveranitatea şi patriotismul. Personaje care au venit lângă Codrin cu un singur scop: cum- necum APP să ia 5% la alegeri şi ei să înceapă să negocieze voturile din Parlament pentru avantaje de bussines.„, a scris Liviu Dragnea pe facebook după ședința Comitetului Executiv al APP de la Bacău.