Eveniment cultural la Biblioteca „Radu Rosetti” Onești. Vernisajul expoziției „Bacovia-Portret”, proiectul lui Victor Eugen Mihai-Vem

In Actualitate, Cultură și educație
septembrie 19, 2022

Vernisajul expoziției de pictură, grafică și sculptură dedicată poetului George Bacovia a avut loc la sala de expoziții a Bibliotecii municipale „Radu Rosetti” Onești vineri, 16 septembrie, în prezența artistului Victor Eugen Mihai-Vem, cel care a inițiat acest proiect.

Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii oneștene, a vorbit în deschiderea evenimentului despre „Una dintre cele mai spectaculoase expoziții de pictură, grafică și sculptură dedicate lui George Bacovia ce poate fi admirată la Biblioteca Radu Rosetti. Multumim artistului Victor Eugen Mihai – VEM pentru toată munca depusă pentru a crea această expoziție colectivă!”

De asemenea, Doina Brumă, șef serviciu la Biblioteca „Radu Roseti”, a apreciat capacitatea lui Victor Eugen Mihai-Vem de a implica aproape două sute de artiști din 50 de țări în acest proiect, unic, dedicat lui George Bacovia, cel mai important poet simbolist român, născut la Bacău în urmă cu 141 de ani, pe 17 septembrie 1881.

Artistul Victor Eugen Mihai-Vem, originar din Onești, a vorbit despre cei cinci ani scurși de când a demarat acest proiect ce se va finaliza cu un album care va cuprinde atât lucrările realizate până acum cât și altele aflate deja în lucru în atelierele unor artiști români și străini.

În galeria artiștilor ce au participat la proiectul Bacovia-Portret și care se regăsesc pe afișul expoziției de la Biblioteca din Onești, sunt nume importante din pictură, grafică, sculptură.

Lucrările de pe simezele sălii de expoziții de la Biblioteca „Radu Rosetti” Onești, ce poartă semnăturile a 32 de artiști, pot fi admirate aici până în luna octombrie, când vor fi mutate la Muzeul de Istorie unde vor fi expuse în continuare.