Un băcăuan, fost luptător K1, a primit închisoare pe viață pentru o crimă comisă în 2020

In Actualitate, Flagrant
septembrie 30, 2022

Băcăuanul Ștefan Achim a fost condamnat la închisoare pe viață pentru crimă. El l-a împușcat în cap pe Cezar Iulian Oancea, în scara blocului unde locuia, pe 9 martie 2020.

Marius Ștefan Achim, de 46 de ani, fost luptător K1 și în Legiunea Străină, în seara de 9 martie 2020 l-a împușcat de mai multe ori pe Cezar Iulian Oancea, de 21 de ani, în scara blocului 47 de pe strada Alecu Russo din Bacău. Joi, 29 septembrie, judecătorii de la Tribunalul Bacău l-au condamnat la închisoare pe viață, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Sentința nu este definitivă.

Capturat în Franța după ce a fugit din țară, Achim a fost acuzat de mai multe infracțiuni asociate asasinării lui Iulian Oancea. Pentru cea de omor calificat a primit condamnare la închisoare pe viață, iar pentru celelalte infracțiuni de tâlhărie calificată, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept a primit pedepse complementare.

Totodată, instanța „obligă inculpatul la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune materiale, precum și a sumei de 200.000 euro (echivalentul în lei la data plății) cu titlu de daune morale, ambele către moștenitorii părții civile”. Decizia Tribunalului Bacău poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Nici până astăzi nu se cunoaște motivul crimei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au întocmit Rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Achim pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tâlhărie calificată, contrabandă calificată, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă fără drept. Pentru că Achim nu a colaborat cu anchetatorii pe parcursul cercetărilor, procurorii au putut stabili doar succesiunea evenimentelor, fără să găsească motivul crimei.