Gnatiuc, fost primar al Oneștiului, acuzat că este conectat ilegal la rețeaua de iluminat public

In Actualitate, Flagrant, Politica
octombrie 08, 2022

Salariații SC Domeniul Public și Privat Onești, secția Electrice, au identificat, joi, 6 octombrie, un cablu electric legat la rețeaua de iluminat public a orașului și care ducea în curtea casei familiei fostului primar, Nicolae Gnatiuc, de pe Aleea Zoo din localitate. Constatarea muncitorilor de la DPP SA Onești s-a făcut în timpul unei verificări de rutină a rețelei electrice din zonă.

Plângere penală pe numele lui Gnatiuc

Conform unor surse neoficiale, urmează să se facă plângere penală. Contactat de Monitorul de Trotuș în legătură cu această sesizare, Nicolae Gnatiuc nu a dat niciun răspuns. În schimb, a afirmat pe facebook că va solicita, în scris, de la DPP clarificări despre aceste acuzații.

Scandaluri în serie cu vila familiei Gnatiuc de pe Aleea Zoo

Fostul primar nu este prima oară în mijlocul unui scandal legat de ultima sa proprietate de pe Aleea Zoo din Onești. În urmă cu doi ani, după ce acesta a pierdut mandatul de primar, s-a descoperit că ocupa abuziv o suprafață de peste 100 mp din drumul de acces spre vilă, instalând, fără aprobare, chiar și o poartă.

Mai mult, în  perioada când acesta încă era primar, au apărut fotografii, postate chiar de Nicolae Gnatiuc drept anunț de vânzare a unei mașini, în care se observă că pavajul din curtea casei sale este identic cu cel care a fost înlocuit în oraș, în zona Gării, pe vremea mandatului său.

Concomitent cu sesizarea despre posibila racordare ilegală a casei lui Nicolae Gnatiuc la rețeaua de iluminat public, au apărut și informații despre posibile nereguli în ceea ce privește contorizarea apei folosite de familia Gnatiuc. De fapt, aceste informații au apărut în spațiul public încă de acum doi ani. Fostul primar susține că va cere clarificări și asupra acestei acuzații.

Cine este proprietarul vilei Gnatiuc 

 

Nicolae Gnatiuc figurează în documentele depuse la Primăria Onești, în calitate de fost primar, fără avere (proprietăți sau conturi bancare pe numele lui sau al soției), doar cu un apartament de două camere.

Vezi aici ultima declarație de avere a fostului primar  Nicolae-Gnatiuc

Casa de pe Aleea Zoo a fost achiziționată pe numele mamei sale, astfel încât a putut beneficia și de scutiri de impozit.

În ultimii doi ani, de când a pierdut postul de primar, Nicolae Gnatiuc este implicat în tranzacții imobiliare.