Comisarul șef Aurelian Nădejde revine la conducerea Poliției Rutiere IPJ Bacău după o decizie a instanței

In Actualitate, Flagrant
octombrie 21, 2022

Comisarul șef Aurelian Nădejde a revenit în fotoliul de șef al Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău, scrie ziaruldebacau.ro. Cms. șef Aurelian Nadejde, originar din Onești, a fost mutat ca șef birou rutier la Poliția Moinești de către conducerea IPJ, însă a atacat decizia în instanță, iar Tribunalul Bacău a suspendat, joi, 20 ocombrie, executarea acesteia.

Aurelian Nădejde a fost schimbat din funcția de șef al Serviciului Rutier ca urmare a unei decizii a conducerii IPJ. Surse din Poliție, citate de ziaruldebacau.ro, susțin că IPJ a dispus cercetarea disciplinară a acestuia ca urmare a unor deficiențe constatate de un control de la București. Deși comisia ar fi dispus cel mult o mustrare scrisă, șefii IPJ Bacău au decis să îl schimbe din funcție. Astfel, în locul său a fost numit cms-șef Andrei Lascăr.

Nădejde a atacat în instanță decizia IPJ Bacău, iar Tribunalul Bacău a decis suspendarea acesteia până la judecarea pe fond a acțiunii în anulare. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de cinci zile. Însă Aurelian Nădejde a fost astfel repus în funcție odată cu emiterea hotărârii Tribunalului, precizează sursa citată.