Titlul de Cetățean de Onoare al Oneștiului „post mortem” pentru fostul pilot oneștean Adrian Răspopa

In Actualitate, Politica, Sport
noiembrie 22, 2022

Consiliul Local Onești va vota în sedința de joi, 24 noiembrie, acordarea titlului de Cetățean de Onoare post mortem fostului pilot oneștean Adrian Răspopa.

Înmânarea diplomei și a însemnelor distinctive ar urma să aibă loc în cadrul unei ceremonii ulterioare la care va fii invitată familia fostului pilot de raliuri.

Pilotul oneștean a murit în urma unui accident petrecut pe 4 septembrie 2021 în timpul unei probe speciale a Raliului Iașiului.

Născut la Onești, Adrian Răspopa s-a urcat prima oară la volan la doar 6 ani, iar la vârsta de 9 ani a învățat deja să conducă, scria Pro sport după teribilul accident.

Pasionat de mic copil de raliuri, Adrian Răspopa spunea că a învățat să conducă încă de la vârsta de 9 ani.

Înainte de a obține permisul de conducere, pe când nu împlinise 17 ani,  făcea poligonul contratimp cu un grup de prieteni locali, semn al pasiunii sale.

„La 5-6 ani am interacţionat cu echipa IDMS de la Piteşti. Am avut ocazia să-i cunosc pe Ludovic Balint, pe Gheorghe Preoteasa, pe Ovidiu Scobai, Ovidiu Mazilu, Dacian Barna, lumea care a scris istorie. De acolo zic eu că mi s-a înfiripat această dragoste pentru curse şi pentru motorsport”, mărturisea Adrian Răspopa.

Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Onesti reprezintă o distincție onorifică și, pe cale de consecinta, nu presupune acordarea de drepturi materiale, aceasta încununând o recunoaștere a unei cariere de excelență, a unor fapte, acte și performanțe notabile, se arată în Raportul de specialitate la proiectul de Hotărâre referitor la acordarea titlului de Cetățean de Onoare post mortem.

În același document, se precizează că, în cariera sa de 20 de ani în motocros, Adrian Răspopa a participat la peste o sută de competiții, fiind un exemplu de curaj, ambiție și energie pozitivă. 

One comment on “Titlul de Cetățean de Onoare al Oneștiului „post mortem” pentru fostul pilot oneștean Adrian Răspopa
    Luiza Raspopa

    Pentru acuratete: cariera de 20 de ani in motorsport, motocrosul e alt sport. Multumesc

Leave a Reply